Antena Meniu Search
x

Video De la bijuterii din sticlă de Murano, la globuri şi decoraţiuni pentru brad. O fabrică din Arad, reprofilare de sezon

Dacă v-aţi gândit să deschideţi o afacere, dar nu aţi găsit niciodată momentul potrivit, noi vă dăm un pont: perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă este prilejul perfect. Mulţi au înţeles deja acest lucru.

de Redactia Observator

la 07.12.2021, 18:21

Vezi și

De exemplu, în Arad, o fabrică ce produce tot anul bijuterii din sticlă de Murano fabrică acum globuri şi decoraţiuni pentru brad, toate executate manual. 

Şi tot Craciunul a inspirat o tânără să îşi transforme garajul într-un veritabil oraş al Moşului. Acolo, pasionaţii de decoraţiuni de iarnă pot să găsească orice, în funcţie, binenţeles, de buget. 

Ea este Ondina, o tânără din Arad care a reuşit să transforme un banal garaj într-un oraş al lui Moş Crăciun. În magazinul de deocoraţiuni exclusiviste, găsim de la globuri şi lumânări, până la brazi şi îngeraşi de lemn. Produse care satisfac chiar şi cele mai exigente gusturi. 

Ondina Vesa, proprietar magazin: A pornit de la ideea de decoraţiuni de lavandă, produse din lavandă. Între timp, ne-am mulat după cererea clienţilor. Pe perioada iernii avem produse de iarnă, decoraţiuni. 

Pe acelaşi subiect

Pentru că multe produse sunt făcute manual, şi preţul lor este pe măsură. Un brad gata împodobit, de exemplu, costă trei mii de lei. 

Reporter-client: - Ce te atrage la genul ăsta de magazin?

- Chestiile luminoase, strălucitoare cu care poţi împodobi casa. Spirit de Crăciun. 

Client: Încerc mereu să caut lucruri mai deosebite care nu le găsesc peste tot. 

Afaceri de sezon cu globuri

Într-un alt colţ al oraşului, o altă afacere a fost regândită pentru sezonul sărbătorilor. Aici, locul bijuteriilor de sticlă de murano a fost luat de globuri şi figurine de sezon. Realizate după tehnici străvechi, decoraţiunile care ies din mâinile maeştrilor sticlari sunt adevărate opere de artă. 

Bogdan Ardelean, meşter sticlar: Se lucrează destul de greu, deoarece sunt din sticlă de Murano şi sunt ţinute în cuptor la o anumită temperatură. Îmi place foarte mult că ştiu că aduc bucurie copiiilor.

La o singură figurină se lucrează aproape jumătate de oră şi este nevoie de ani de experienţă pentru ca produsul finit să fie unul de calitate. 

Veronica Rancea, director comercial: Oamenii preferă globuri, pentru că sunt viu colorate, diferite dimensiuni şi modele. Pot fi înnobilate cu foiţă de aur şi argint sau diferite baghete de sticlă măcinată.

Produsele se realizează doar pe comandă, iar preţurile pornesc de la 22 de lei şi cresc în funcţie de model.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » De la bijuterii din sticlă de Murano, la globuri şi decoraţiuni pentru brad. O fabrică din Arad, reprofilare de sezon