Antena Meniu Search
x

De sezon! Povestea PRIMULUI POM de Crăciun din lume

Tallinn, capitala Estoniei, este locul în care în urmă cu 527 de ani a fost expus primul brad de Crăciun din lume. În oraşul medieval sărbătorile sunt cu adevărat speciale

Tallinn, capitala Estoniei, este locul în care în urmă cu 527 de ani a fost expus primul brad de Crăciun din lume. În oraşul medieval sărbătorile sunt cu adevărat speciale

Din secolul al XIII-lea, când Cavalerii Teutoni au construit în zonă un castel, cetatea s-a dezvoltat, devenind unul dintre centrele strategice ale Ligii Hanseatice, cu biserici și clădiri publice somptuoase, bine conservate.

Acestea mai pot fi admirate încă în centrul istoric, care a fost înscris de UNESCO, în 1997, pe lista Patrimoniului Mondial.

În jurul primului pom de Crăciun s-a dansat, apoi i s-a dat foc. Se întâmpla în anul 1441. Astăzi, bradul este înconjurat de tarabe de Crăciun. În apropiere se află cea mai veche farmacie în activitate din Europa, unde se vând remedii naturale și clasicul marțipan al orașului.

Dacă ajungeţi în Tallinn în perioada sărbătorilor de iarnă, nu ezitaţi să vă opriţi la Târgul de Crăciun. Moş Crăciun şi renii săi ajung aici în fiecare an. Nu plecaţi până când nu gustați câteva specialităţi ale bucătăriei tradiţionale estone, ca peştele afumat, cârnaţii în sânge şi clătitele, alături de o cană de vin fiert.

Pentru a ajunge la Tallinn, cel mai rapid mijloc de transport este avionul. Prețul unui bilet variază între 460 de euro şi 1650 de euro. Pentru a economisi bani cu transportul, e bine să vă programaţi din timp călătoria sau să urmăriți ofertele companiilor de turism.

Pentru cazare puteţi alege, pentru 16 euro, o cameră într-una dintre pensiunile din Tallinn. La un hotel de trei stele preţul unei nopţi de cazare este de aproximativ 65 de euro, în timp la un hotel de 4 stele depăşeşte 90 de euro. La cinci stele preţul începe de la 109 euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » De sezon! Povestea PRIMULUI POM de Crăciun din lume