Antena Meniu Search
x

Decizie de ultimă oră! Se caută DREPTATEA după decesul copilului de la Târgovişte, operat de apendicită! Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul decesului unui copil de 13 ani, la Spitalul Judeţean Târgovişte, la câteva zile după ce a fost operat de apendicită.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul decesului unui copil de 13 ani, la Spitalul Judeţean Târgovişte, la câteva zile după ce a fost operat de apendicită.

Potrivit unui comunicat remis vineri de Avocatul Poporului, sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a articolelor 34 şi 49 din Constituţie privind dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor, transmite Agerpres.

Avocatul Poporului precizează că din informaţiile difuzate de presă reiese faptul că acest copil a fost internat în spital pe 27 decembrie 2016 şi a fost operat în aceeaşi zi.

'Întrucât evoluţia sa a fost favorabilă, copilul a fost externat în data de 3 ianuarie 2017. În data de 4 ianuarie 2017 copilul s-a simţit rău, iar părinţii l-au adus din nou la spital. Deşi medicii susţin că i s-au făcut investigaţiile necesare, familia copilului acuză medicii de neglijenţă. Aceştia susţin că au solicitat în repetate rânduri intervenţia medicilor deoarece copilul acuza dureri, iar starea de sănătate a acestuia se deteriora, însă medicii nu au manifestat interes pentru acest caz', se mai arată în comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Decizie de ultimă oră! Se caută DREPTATEA după decesul copilului de la Târgovişte, operat de apendicită! Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu