Antena Meniu Search
x

Decizie în cazul "Malaxa". Fostul manager al spitalului bucureştean, Florin Secureanu, ajunge în arest la domiciliu

Fostul manager al Spitalului Malaxa din Bucureşti Florin Secureanu, judecat pentru fapte de corupţie şi aflat în arest preventiv din decembrie 2016, va fi plasat în arest la domiciliu, au decis, miercuri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Hotărârea este definitivă.

Fostul manager al Spitalului Malaxa din Bucureşti Florin Secureanu, judecat pentru fapte de corupţie şi aflat în arest preventiv din decembrie 2016, va fi plasat în arest la domiciliu, au decis, miercuri, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. Hotărârea este definitivă.

Curtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondată contestaţia formulată de procurori la decizia pronunţată în 7 iulie de Tribunalul Bucureşti, de plasare în arest la domiciliu a fostului manager al Spitalului Malaxa.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, astfel că Florin Secureanu, aflat în arest preventiv din decembrie 2016, va fi plasat în arest la domiciliu.

Luni, fostul manager al Spitalului Malaxa a arătat în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti că regretă faptele de care este acuzat şi le recunoaşte, dorind să fie judecat în procedura simplificată pentru a beneficia de reducerea pedepsei. El a susţinut că are probleme pulmonare care pot fi tratate mai uşor în arest la domiciliu, dar şi că "impactul mass-media" a fost exagerat în cazul său.

Pe acelaşi subiect

”Regret faptele care mi se impută şi le recunosc. N-am fost oscilant în faţa procurorului DNA. Am recunoscut toate acuzaţiile care mi-au fost aduse. Am probleme pulmonare care pot fi tratate mai uşor în arest la domiciliu. Am, de asemenea, lucrări de implantologie care nu au fost terminate. Impactul mass-media a fost exagerat în cazul meu. Conversaţiile din dosar au fost prezentate trunchiat. Doresc să acopăr o parte din prejudiciu. Un vecin vrea să cumpere imobilul aflat în construcţie”, a arătat Secureanu. 

La rândul său, procurorul de şedinţă a spus că faptele de care este acuzat Secureanu s-au întins pe o perioadă de şapte ani, că nu a plătit prejudiciul stabilit în dosar şi că în timpul urmăririi penale a avut o atitudine oscilantă. ”Nu se impune măsura înlocuirii arestului preventiv cu arestul la domiciliu. A acceptat procedura simplificată, dar asta nu înseamnă că a fost diminuată gravitatea faptelor. A făcut acest lucru pentru a beneficia de o pedeapsă redusă”, a arătat procurorul. 

Fostul manager al Spitalului Malaxa din Capitală Florin Secureanu a fost trimis în judecată de DNA în 15 mai dosarul în care este acuzat că a conceput şi a pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit peste 9 milioane de lei din patrimoniul spitalului, care s-a constituit parte civilă în acest caz. Secureanu este judecat pentru delapidare (cinci fapte, din care una cu consecinţe deosebit de grave) şi luare de mită. 

Alături de Secureanu au mai fost trimişi în judecată, în libertate, Margareta Preda, la data faptei director financiar-contabil al Spitalului Malaxa, pentru două infracţiuni de complicitate la delapidare; Traian-Alexandru Nica, la data faptelor specialist IT la acelaşi spital, pentru complicitate la delapidare şi fals în înscrisuri sub semnătură privată; Paul Stoica, la data faptelor şef al Serviciului Tehnic - Administrativ al Spitalului Malaxa, şi Ştefan-Lucian Nicolae, la data faptelor tehnician administrativ la aceeaşi unitate medicală, pentru complicitate la delapidare şi fals intelectual, precum şi Eugen Răsoiu, Eugenia Dumitru şi Simona Trandafir, la data faptelor administratori ai unor societăţi comerciale, pentru complicitate la delapidare, dar şi Cristian Ioniţă şi Mihai Mesner, de asemenea administratori ai unor firme, pentru complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani. 

Florin Secureanu a fost manager al Spitalului Clinic ”Nicolae Malaxa” din Bucureşti în perioada 1 aprilie 2007 - 29 noiembrie 2016, timp în care ”a conceput şi pus în aplicare mai multe mecanisme prin care şi-a însuşit sume semnificative de bani din patrimoniul spitalului, în cuantum total de 9.144.053,4 lei”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Decizie în cazul "Malaxa". Fostul manager al spitalului bucureştean, Florin Secureanu, ajunge în arest la domiciliu