Antena Meniu Search
x

Decizie istorica pentru femeile din Arabia Saudita: s-a modificat interdictia totala de a conduce

In urma cu scurt timp a fost luata o decizie istorica pentru femeile din Arabia Saudita. Un urias pas catre modernizare a fost facut de la 1 aprilie, data de la care femeile saudite pot merge cu bicicleta, in anumite conditii. Pana acum, acest lucru era cu desavarsire interzis.

Intr-o lume pe care occidentalii nu o inteleg prea bine, dar pe care o judeca si pe care si-ar dori sa o schimbe s-a intamplat un lucru uimitor, considerat un pas important in modernizarea femeii saudite.

Incepand de luni, 1 aprilie, femeile au voie sa circule cu bicicleta, dar numai insotite de barbati. Astfel, interdictia totala plasata de politia religioasa a fost ridicata, conform Antena 3.

Nici o femeie saudita, indiferent de varsta, nu are voie sa circule pe strada fara un insotitor de sex masculin. Femeile din aceasta parte a lumii nu au voie sa voteze, sau sa fie alese in functii politice cu raspundere inalta.

Mai mult, Arabia Saudita este singura tara din lume in care femeile nu au voie sa conduca un autoturism.

sursa foto: hepta.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Decizie istorica pentru femeile din Arabia Saudita: s-a modificat interdictia totala de a conduce