Antena Meniu Search
x

Video Decizie scandaloasă a judecătorilor din Cluj. Zeci de câini puși să lupte până la moarte se vor întoarce la stăpânii abuzatori

Decizie controversată a judecătorilor din Cluj, în cel mai mare dosar cu organizări ilegale de lupte de câini de la noi din ţară. 70 de câini abuzaţi şi puşi să lupte până la moarte se vor întoarce la stăpânii lor. Un amănunt şocant legat de acest caz este faptul că în locurile unde câinii erau ţinuţi şi forţaţi să lupte au rămas urme atât de pronunţate încât se pot vedea şi din satelit. În ultimele 6 luni câinii au fost în custodia autorităţilor, ţinuţi în siguranţă într-un adăpost. Militanţii pentru drepturile animalelor sunt revoltaţi şi spun că acum câinii se vor întoarce pe terenul de luptă.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 12.01.2023, 14:21

Vezi și

În luna iunie, pe un teren de la marginea Clujului a fost prinsă, în flagrant, o luptă între câinii unor români, sârbi și italieni. Polițiștii au găsit atunci 70 de câini din rasa pitbull, crescuți acolo și special antrenați pentru a lupta până la moarte. Anchetatorii spun că cei mai mulți dintre ei erau folosiți drept momeală pentru câinii străinilor, care plăteau mii de euro pentru a-și antrena aici exemplarele canine. 

Cei 70 de câini au fost ridicați și duși într-un adăpost, iar conform legii, timp de 75 de zile au fost ținuți pe cheltuiala Consiliului Județean. Mai apoi, mâncarea le-a fost asigurată de o asociație, dar în timpul procesului, în instanță, suspecții au solicitat să-și primească animalele înapoi. 

În cele din urmă, miercuri, Judecătorii Tribunalului Cluj au decis ca toți cei 70 de câini să se întoarcă la cei care îi trimiteau în ring. Asociațiile de protecția animalelor sunt revoltate și spun că acest caz a fost tratat cu superficialitate de autoritățile din Cluj. 

Scandalos este și că, cu doar câteva săptămâni înainte de descinderea anchetatorilor din județul Brașov, Poliția Animalelor Cluj a făcut un control în locul în care se desfășurau luptele. Cu toate acestea, polițiștilor clujeni nu li s-a părut nimic în neregulă și nu au aplicat atunci nicio sancțiune.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Decizie scandaloasă a judecătorilor din Cluj. Zeci de câini puși să lupte până la moarte se vor întoarce la stăpânii abuzatori