Video Delicatesele care fac Postul Crăciunului să fie mai uşor şi mai dulce. Secretul prăjiturilor de post
Suntem în Postul Crăciunului, aşadar, gata cu produsele din lapte, ouă şi carne. Dar, asta nu înseamnă că renunţăm şi la desert. Ne putem delecta mereu papilele gustative cu o de o prăjitură de post. Iar cei care nu se pricep la bucătărie, pot să o cumpere de la cofetării... gasesc acolo atat reţete moderne, cât şi deliciile tradiţionale.
Delicioase şi de post, prăjiturile preparate în laboratoarele acestei cofetării pot fi mâncate fără griji şi de credincioşii care în aceste zile au renunţat la ouă, unt şi lapte.
Secretul prăjiturilor de post
"Aici pregătim monoporţia choco berry, cu un blat umed de cacao, o cremă de lapte de cocos cu ciocolată veritabilă, o inserţie de făcute de pădure şi zmeură deasupra", a declarat Raluca, cofetar.
Secretul prăjiturilor de post este alegerea atentă a ingredientelor.
"Toate ingredientele de orgine animală le-am înlocuit cu produse de origine vegetală de calitate premium. Margarina cu unt vegan, de asemenea folosim sirop de arţar, cacao şi ciocolată premium, lapte de cocos, de migdale", a declarat Mărioara Cenuşă, manager cofetărie.
Preţurile pornesc de la 21 de lei monoporţia, iar o cutie cu 1 kilogram de prăjituri asortate costă 99 de lei.
Astfel că şi în zilele de post putem savura prăjituri delicioase. Fie le le cumpărăm de la cofetării, fie le pregătim noi în casă, după reţete tradiţionale şi vechi, de pe vremea bunicilor.
Cum ar fi prăjitura cu bulion. Pentru prăjitura cu bulion se coc 4 foi identice care se lipesc cu cremă aromată cu scorţişoară şi, mai nou, cocos.
Un alt desert bun de savurat în post este învârtita cu mere. Prepararea desertului, cu frământat, dospit şi coacere, durează aproape o oră şi jumătate.
Postul Crăciunului durează 40 de zile, până pe 24 decembie, şi este considerat un post blând datorită dezlegărilor la peşte.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰