Sărbătoare cu delicii cu rabarbăr, de la prăjituri şi până la pizza, într-un sat din Mureş!
Cu un gust fin, dulce-agrişor, în sute de kilograme de prăjituri, gemuri, înghețată sau chiar pizza, o plantă mai puţin cunoscută a atras sute de oameni într-un sat din Mureş.
Cu un gust fin, dulce-agrişor, în sute de kilograme de prăjituri, gemuri, înghețată sau chiar pizza, o plantă mai puţin cunoscută a atras sute de oameni într-un sat din Mureş.
Rabarbărul este o plantă folosită de multe secole în Asia şi apărută mai recent în Europa. Frunzele nu se consumă, dar tulpina este sănătoasă şi poate fi folosită în reţete de tot felul, de la prăjituri, până la pizza!
Cum soarele a încălzit astăzi destul de tare, compotul sau îngheţata de rabarbăr au fost la mare căutare.
La cea de-a şasea ediție a „Sărbătorii Rabarbărului" din satul mureşean Saschiz s-au făcut şi brioşe, dar şi clătite umplute cu gemuri care au în compoziţie, bineînţeles, şi rabarbăr.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰