Antena Meniu Search
x

Demolare cu scandal: HALA MATACHE, daramata in toiul noptii

Demolarea Halei Matache a inceput in toiul noptii, cu un mic scandal. Cativa protestatari s-au confruntat cu un zid de politisti care a blocat accesul in incinta monumentului istoric. Lucrarile au fost demarate dupa lasarea intunericului.

Locuitorii din apropierea halei au avut o noapte nelinistita. Nimeni nu a putut sa vada ce se intampla dincolo de gardurile ridicate in jurul perimetrului monumentului istoric, unde au aparut mai multe utilaje. Reprezentantii catorva ONG-uri au vrut sa intervina, insa, au dat nas in nas cu politistii. “Noaptea, la ora 11, primaria a inceput demolarea Halei Matache, ceea ce inseamna ca se feresc de adevar si de lumina zilei”, a declarat Nicusor Dan, presedintele Asociatiei ''Salvati Bucurestiul''

Municipalitatea a decis ca stramutarea Halei Matache, la 40 de metri distanta de locatia actuala, va face posibila construirea magistralei rutiere Buzesti-Berzei. Protestatarii, insa, nu cred in copia unei cladiri de patrimoniu.

Autoritatile au dat asigurari ca restaurarea, reconditionarea si depozitarea elementelor halei se vor face in conditii optime, in vederea reconstruirii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Demolare cu scandal: HALA MATACHE, daramata in toiul noptii