Antena Meniu Search
x
LIVE

Demolare cu scandal: HALA MATACHE, daramata in toiul noptii

Demolarea Halei Matache a inceput in toiul noptii, cu un mic scandal. Cativa protestatari s-au confruntat cu un zid de politisti care a blocat accesul in incinta monumentului istoric. Lucrarile au fost demarate dupa lasarea intunericului.

la 26.03.2013, 09:31

Locuitorii din apropierea halei au avut o noapte nelinistita. Nimeni nu a putut sa vada ce se intampla dincolo de gardurile ridicate in jurul perimetrului monumentului istoric, unde au aparut mai multe utilaje. Reprezentantii catorva ONG-uri au vrut sa intervina, insa, au dat nas in nas cu politistii. “Noaptea, la ora 11, primaria a inceput demolarea Halei Matache, ceea ce inseamna ca se feresc de adevar si de lumina zilei”, a declarat Nicusor Dan, presedintele Asociatiei ''Salvati Bucurestiul''

Municipalitatea a decis ca stramutarea Halei Matache, la 40 de metri distanta de locatia actuala, va face posibila construirea magistralei rutiere Buzesti-Berzei. Protestatarii, insa, nu cred in copia unei cladiri de patrimoniu.

Autoritatile au dat asigurari ca restaurarea, reconditionarea si depozitarea elementelor halei se vor face in conditii optime, in vederea reconstruirii.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Demolare cu scandal: HALA MATACHE, daramata in toiul noptii