Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Deserturile care ne răcoresc în zilele toride. Sfatul nutriţioniştilor: cum ne "îndulcim" sănătos pe caniculă

Trăim zile caniculare, iar în această perioadă, deserturile de vară nu sunt doar o plăcere dulce, ci și o modalitate perfectă pentru a te răcori. Special pentru marii iubitori ai dulciurilor, cofertăriile au pregătit deserturi hidratante, delicioase și răcoritoare, ideale pentru zilele toride de vară.

de Diana Severin

la 22.07.2024 , 07:54

Acestea sunt doar câteva dintre deliciile culinare pe care iubitorii de dulciuri le pot savura în timpul verii. În faţa valului de caniculă, deserturile clasice intră la apă, iar cele hidratante îşi fac loc pe rafturile coferăriilor şi ale patiseriilor, pentru a-i ajuta pe oameni să suporte mai uşor soarele arzător. "În această perioadă deserturile preferate sunt cele pe bază de fructe, care au ingrediente de sezon şi am făcut, odată cu venirea căldurii, şi deserturi în ediţie limitată", a declarat Marinel Bejan, cofetar.

Nutriţioniştii trag un semnal de alarmă şi ne îndeamnă să nu abuzăm de aceste deserturi

"Vara oamenii preferă foarte mult produsele cu fructe proaspete: căpşuni, zmeură, în general produsele fresh", a declarat Adriana Bazavan, cofetar. "Acum că este vară am folosit multe fructe de sezon, ingrediente proaspete şi încercăm să le oferim clienţilor deserturi cât mai răcoritoare. Conţine vanilie de Madagascar şi sorbet de mango. Conţine mai multă apă decât un tort normal şi ne asigură şi o hidratare corespunzătoare", a declarat Marinel Bejan, cofetar.

Vezi și

Nutriţioniştii, în schimb, trag un semnal de alarmă şi ne îndeamnă să nu abuzăm de aceste deserturi, chiar dacă în această periadă ne menţin hidrataţi. "Ideea este să nu consumăm fructele imediat după masă pentru că fermentează şi tulbură digestia. Ele sunt recomandate să se consume în prima parte a zilei sau la o oră, două după masă. O cantitate mare de zahăr şi grăsimi în alimentaţia noastră de zi cu zi, poate creşte riscul de diabet, boli cardiovasculare, hipertensiune, creşte rata metabolică", a declarat Mihaela Gabriela Jilcu, medic nutriţionist. O altă alegere ideală pe timpul verii ar fi smoothie-urile făcute din fructe congelate ori fresh-urile din citrice.

Diana Severin Like
Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Deserturile care ne răcoresc în zilele toride. Sfatul nutriţioniştilor: cum ne "îndulcim" sănătos pe caniculă