Antena Meniu Search
x

Detalii teribile în cazul familiei spulberate de tren la Iaşi. Mama şi fiică în comă, medicii sunt rezervaţi

O mamă şi fiica ei sunt în comă, după ce maşina în care erau a fost lovită în plin de un tren, în judeţul Iaşi. În zonă nu există bariere sau semnale acustice şi luminoase, ci doar o cruce a Sfântului Andrei.

Vezi și

O mamă şi fiica ei sunt în comă, după ce maşina în care erau a fost lovită în plin de un tren, în judeţul Iaşi. În zonă nu există bariere sau semnale acustice şi luminoase, ci doar o cruce a Sfântului Andrei.

Localitatea Vlădeni, Iaşi, ora 21. Un tren de mare viteză, plin cu oameni, stiveşte o maşină. Doi tineri şi două fetiţe de patru şi cinci ani rămân încarceraţi. Până la sosirea medicilor, călătorii au încercat să scoată victimele dintre fiare. 

ION TABACARU mecanicul de tren

Am coborat sa vad, sa evaluez victimele. Am vazut copiii, plangeau, mai ales fata din partea dreapta. Era mai cooperanta, se misca si plangea. 

Şoferul are 25 de ani şi abia se întorsese de la muncă, din străinătate. Era în maşină cu iubita lui şi cu fetiţele ei. La calea ferată, ar fi accelerat, spun martorii. Trecerea nu era prevăzută cu bariere sau semnale acustice şi luminoase. Doar crucea Sfântului Andrei anunţa pericolul. Victimele au fost transportate în stare critică la spital. Cei doi tineri şi una dintre fetiţe sunt în comă.

prof. dr. Diana Cimpoesu, medic sef UPU SMURD Iași

Prognosticul pentru acesta pacienta este unul rezervat. Adultii au fost adusi in Unitatea de Primiri Urgente a spitalului Sf Spiridon. 

Tatăl tinerei are o explicaţie şocantă pentru accident. Crede că şoferul ar fi accelerat intenţionat în faţa trenului.

Discuţie reporter - tatăl femeii:

- El mai avea şi necaz pe ea... probabil şi din gelozie, cred că.

- Credeţi că a vrut să se sinucidă şi să o omoare şi pe ea?

- Aşa e bănuiala mea.

La câteva ore de la accident, la aceeaşi trecere, reporterii Observator au surprins zeci de şoferi care accelerează în loc să oprească şi să se asigure. 

România este pe locul trei în Europa la numărul de accidente pe liniile de cale ferată. Unul dintre motive este infrastructura veche de zeci de ani. În toată ţara, sunt 4.000 de treceri prevăzute doar cu o cruce a Sfântului Andrei. După accidentul din Bistriţa-Năsăud, de anul trecut, când patru fraţi şi verişorul lor au murit în maşina lovită de tren, autorităţile au promis că vor moderniza toate trecerile fără bariere. Până acum, doar 71 au intrat în reparaţii. 

Tragedii se pot întâmpla şi la cele prevăzute cu bariere. La o trecere dintre Piatra Neamţ şi Bacău, acestea nu funcţionează de câteva zile, iar semaforul inversează culorile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Detalii teribile în cazul familiei spulberate de tren la Iaşi. Mama şi fiică în comă, medicii sunt rezervaţi