Antena Meniu Search
x

Deținuții ucraineni evadați au fost prinși după 15 ore

O evadare ca în filme a pus pe jar poliţiştii din județul Maramureș. Doi ucraineni au reuşit să fugă chiar de sub nasul celor care îi păzeau. S-au strecurat prin geamul de la baie al clădirii arestului şi au dispărut în noapte. Au fost prinşi azi, pe lumină. 

de Redactia Observator

la 01.10.2020, 23:07

Vezi și
  • Deținuții fuseseră încarcerați pentru trafic de migranți.
  • Deținuții au evadat înainte de judecarea recursului.

Cei doi bărbaţi de 21 de ani erau arestaţi preventiv de luna trecută. Au fost călăuze pentru patru cetăţeni indieni şi au trecut fraudulos graniţa înot.

Cu câteva ore înainte de judecarea recursului, au evadat. Au fugit prin geamul de la toaletă al clădirii arestului de la Inspectoratul de Poliție Maramureș. La adăpostul întunericului, au scos fereastra din balamale și au împins gratiile. Nimeni nu a observat nimic. Poliţiştii dormeau, potrivit unor surse. Şi-au dat seama că indivizii lipsesc abia la 5 dimineaţa, când au dat imediat alarma. 

Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: Cei care îi văd sunt rugați să sune de urgență la 112 sau să anunțe cea mai apropiată secție de poliție.

În căutarea lor, au fost mobilizaţi poliţişti din toată ţara. În judeţ s-au făcut filtre şi au fost căutaţi cu câini de urmă. 

I-au găsit 15 ore mai târziu, pe un deal la 40 de kilometri distanţă de Baia Mare. 

Cazul celor doi a ajuns subiect de ironii pe net. Evadaţii sunt comparaţi cu personajele din serialul american Prison Break. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Deținuții ucraineni evadați au fost prinși după 15 ore