Antena Meniu Search
x

Video Dezastru în vestul țării, vânt năprasnic în București. Puhoaiele au rupt diguri şi drumuri, zeci de copaci căzuți peste mașini

Ploaie istorică în vestul ţării şi ape revărsate care pun localnicii pe fugă. Puhoaiele au rupt diguri şi drumuri, iar pompierii sunt în misiuni contracronometru să salveze oameni şi animale. Capitala, în schimb, e răvăşită de vânt. Zeci de copaci au căzut pe maşini, unul chiar peste un autoturism aflat în mers.

de Redactia Observator

la 18.05.2021, 20:05

Vezi și

Localnicii din Păcăleşti se uită neputincioşi cum apele le ameninţă munca de o viaţă. Aici în jumătate de zi a plouat cât pentru toată luna mai. Doar în două ore, nivelul Crişului Pietros a urcat cu 35 de centimetri. Potopul vine de pe munte, unde a plouat şi mai mult. La Stâna de Vale s-a înregistrat un record absolut de precipitaţii pentru luna mai, 180 litri pe metru pătrat. Cât pentru două luni. 

Viteza cu care curge râul Crişul Pietros îi sperie şi pe specialişti. "Avem un debit undeva la 140-150 de m cubi pe secundă debit", spune un reprezentant al Apelor Române. Pompierii încearcă să facă un baraj din saci de nisip pentru a ţine apa departe de casele oamenilor. O familie cu doi adulţi şi patru copii a fost evacuată în ultima clipă din calea torentului. Pompierii au ajuns la timp să salveze şi animalele dintr-o altă gospodărie. 

România, sub cod galben de vreme rea

Pericolul nu a trecut în Bihor. Autorităţile le au trimis oamenilor mesaje prin Ro Alert în care îi sfătuiesc să se refugieze în zone înalte. Ploile au făcut ravagii şi în Maramureş. Disperaţi, oamenii salvează ce mai pot. În Capitală nu a plouat, dar vântul a suflat cu putere, peste 60 de kilometri la oră. Meteorologii au emis un cod galben până la ora 23. Rafelele au doborât zeci de copaci peste maşini. 

Natura dezlănţuită a pus la pământ arbori şi la malul mării şi a dărâmat o macara în faţa unui hotel din Mamaia. Din fericire, nimeni nu trecea prin zonă. Abia din weekend vremea se va mai încălzi, iar ploile vor bate în retragere. Până atunci, umbrela va fi un accesoriu obligatoriu în mare parte din ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Dezastru în vestul țării, vânt năprasnic în București. Puhoaiele au rupt diguri şi drumuri, zeci de copaci căzuți peste mașini