Antena Meniu Search
x

DIICOT merge cu mandat la mama Luizei, pentru noi probe ADN: "Nu dau absolut nimic!" (Video)

DIICOT a anunţat că procurorii vor merge cu mandat la familia Luizei Melencu pentru a preleva mai multe probe ADN. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.09.2019, 12:04

Oamenii legii au încercat să preleveze noi probe de ADN de la mama Luizei, însă Monica Melencu a refuzat
DIICOT merge cu mandat la mama Luizei, pentru a preleva probe ADN - Facebook / Observator.tv

DIICOT a anunţat că procurorii vor merge cu mandat la familia Luizei Melencu pentru a preleva mai multe probe ADN. 

Ieri, oamenii legii au încercat să preleveze noi probe de ADN de la mama Luizei, pentru a vedea dacă rămășițele expertizate de INML sunt sau nu ale Luizei, însă Monica Melencu a refuzat, femeia acuzând anchetatorii că vor să planteze probe în anchetă.

Reacția mamei Luzei a fost una tranșantă.

"Aseară au venit mai să mă ia pe sus. Nu dau absolut nimic. Probă mi s-a luat. Am spus că Luiza nu este moartă. Ce pot să îmi facă, să îmi implanteze probe noi. Eu nu ma prezint, indiferent de amenda pe care o plătesc. Ce pot să facă, să mă aresteze? Mi-au spus că nu mergeți astăzi, dar mâine o să veniți. Sună a amenințare? Să lăsăm prostiile astea, fetele nu sunt moarte, sunt traficate," a declarat Monica Melencu la un post TV.

Pentru că nu s-a prezentat la Poliţia Caracal, următorul pas prevăzut de procedura penală este emiterea mandatului de aducere.

DIICOT merge cu mandat la mama Luizei, pentru a preleva probe ADN

"La data de 23.09.2019, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, în baza ordonanței de delegare emisă de către procurorii DIICOT – STRUCTURA CENTRALĂ, s-au prezentat la domiciliul părții civile MELENCU MONICA GEORGETA în scopul prelevării de probe biologice, necesare aflării adevărului în cauză și efectuării unei noi expertize judiciare genetice.

S-a solicitat consimțământul părții civile MELENCU MONICA GEORGETA, care, după consultarea cu apărătorul ales, a refuzat prelevarea de probe.

În aceste condiții, în baza art.190 al.2 și 4 C.p.p., s-a solicitat și s-a obținut de la Tribunalul București autorizarea judecătorului în vederea prelevării de probe biologice de la partea civilă MELENCU MONICA GEORGETA, mama victimei majore.

În vederea punerii în executare a autorizării instanței de judecată, organele de poliție judiciară delegate în acest scop vor desfășura activitățile prevăzute de lege, în cursul zilei de 24.09.2019", transmite DIICOT prin intermediul unui comunicat.

Administrarea acestor probe este indispensabilă stabilirii identității victimei în vederea deplinei lămuriri a cauzei și bunei desfășurări a urmăririi penale, precizează DIICOT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » DIICOT merge cu mandat la mama Luizei, pentru noi probe ADN: "Nu dau absolut nimic!" (Video)