Antena Meniu Search
x

Gheorghe Dincă, pus de anchetatori să dea explicaţii pentru mai mult de 100 de probe

Ancheta de la Caracal a ajuns în punctul culminant. Gheorghe Dincă a fost pus faţă în faţă cu toate probele ridicate din curtea şi casa groazei. În total, sunt peste o sută. Între timp, profilerii i-au terminat analiza comportamentală, dar urmează alţi paşi importanţi.

de Redactia Observator

la 05.09.2019, 19:42

Vezi și

Ancheta de la Caracal a ajuns în punctul culminant. Gheorghe Dincă a fost pus faţă în faţă cu toate probele ridicate din curtea şi casa groazei. În total, sunt peste o sută. Între timp, profilerii i-au terminat analiza comportamentală, dar urmează alţi paşi importanţi. Testul poligraf, spre exemplu. Reporterul Sonia Simionov a aflat, pe propria piele, cum va decurge această analiză.

Peste o sută de probe i-au pus anchetatorii în faţă lui Gheorghe Dincă, la audierile de la Inspectoratul General al Poliţiei Române. 

În timpul audierii lui Gheorghe Dincă, la sediul DIICOT au ajuns părinţii Alexandrei Măceşanu. De data aceasta, ei au pus întrebări procurorilor şi au studiat părţi din dosar, aşa cum au cerut în momentul în care au refuzat să predea buletinul adolescentei.

Mama Alexandrei susţine că "parcă tot nu suntem lămuriţi că copilul nostru a murit acolo în butoiul ăla. Nu am predat niciun act de identitate. Până nu se termină, până nu se face expertiza, să fim siguri de ceva, nu predăm nimic. Mi-e un dor de ea de nu mai pot, îi miros hainele".

În urma analizei comportamentale, profilerii Direcţiei Investigaţii Criminale ar fi ajuns la concluzia că, în trecut, Dincă ar mai fi comis fapte asemănătoare. Unul dintre ei, instruit de FBI, a fost prezent şi la cercetările din curtea şi casa din Caracal. Din umbră, a studiat fiecare gest al suspectului. 

Pe lângă cele peste 100 de probe ridicate de pe proprietatea lui, criminaliştii au găsit şi o cutie pe care scria "PIETRE". În interior erau mai multe perechi de cercei din aur. La momentul acela, suspectul a declarat că i-ar aparţine soţiei sale. 

Toate probele vor fi supuse analizelor. Va fi un proces extrem de lung, pentru că un singur test durează între 5 şi 7 zile. Şi oasele găsite în liziera pădurii, din care nu s-a putut extrage un profil genetic, vor fi expertizate sub alte forme.

Zilele următoare, Gheorghe Dincă ar putea ajunge la detecorul de minciuni. O echipă Observator a vrut să afle cum decurge un astfel de test.

În total, sunt 10 întrebări. Trei sunt de control, patru sunt relevante şi alte trei sunt neutre. Pe parcursul testării, aparatul monitorizează respiraţia, tensiunea şi transpiraţia celui interogat. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

După ce trece de testul poligraf, Gheorghe Dincă va fi dus la Spitalul Penitenciar Jilava pentru expertiza psihiatrică care va stabili dacă a avut sau nu discernământ când a ucis. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Gheorghe Dincă, pus de anchetatori să dea explicaţii pentru mai mult de 100 de probe