Antena Meniu Search
x

Directorul medical de la „Matei Balș”: ”Valul trei al pandemiei nu va ocoli România. Teama e că va fi mai rău!”

Directorul medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, dr. Cătălin Apostolescu, este de părere că valul al treilea al pandemiei de coronavirus va lovi inclusiv România, iar efectele vor fi grave.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 27.02.2021, 16:38

Directorul medical de la „Matei Balș”: ”Valul trei al pandemiei nu va ocoli România. Teama e că va fi mai rău!”
Directorul medical de la „Matei Balș”: ”Valul trei al pandemiei nu va ocoli România. Teama e că va fi mai rău!” - Gabriel Kuchta / Stringer via Getty
  • Medicul spune că în valul al treilea al pandemiei vor fi și mai mulți pacienți.
  • Singura soluţie ca epidemia să fie ţinută sub control este imunizarea prin vaccin, a mai spus medicul Cătălin Apostolescu.

”Mă tem că ar putea fi mai rău”, a declarat medicul. ”Zece, hai, dacă suntem optimişti, 15 la sută din populaţie a trecut prin infecţia COVID, deci asta ne arată că încă mai avem majoritatea populaţiei care nu a trecut prin COVID. Nouă ne este teamă că al treilea val va fi mai rău decât al doilea, în sensul că vor fi mult mai mulţi pacienţi”, a spus dr. Cătălin Apostolescu, la Digi24.

Medicul a afirmat că în mod cert cele trei tulpini de coronavirus – britanică, sud-africană şi braziliană – vor pătrunde şi în România, adăugând că, ”pe lângă ele vor apărea altele”. 

Vaccinul, singura soluție pentru stoparea epidemiei

”Ne putem uita în istorie, ne putem uita pe modele matematice. Este clar că acest virus va rămâne pentru o foarte lungă perioadă printre noi, 10 ani, 20 de ani, 30 de ani”, a mai spus medicul. 

„Este adevărat, sperăm că la un moment dat numărul de cazuri va deveni foarte mic şi sperăm ca la un moment dat acest nou coronavirus se va domoli şi va ajunge precum celelalte coronavirusuri pe care le cunoşteam şi pe care le ştiam că dau guturaiuri. Pentru aceasta, singura soluţie ca epidemia să fie ţinută sub control este imunizarea prin vaccin”, a conchis el.

Aproape 3.500 de cazuri și zeci de morți, în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru sâmbătă, 27 februarie 2021, că au fost înregistrate 3.432 cazuri cu coronavirus în ultimele 24 de ore, din 23.341 teste RT-PCR și 7.804 teste rapide antigenice. 

Până astăzi, 27 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 799.164 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 738.569 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.432 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

De asemenea, 20.287 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat de la debutul pandemiei și până acum.

În intervalul 26.02.2021 (10:00) – 27.02.2021 (10:00) au fost raportate 54 de decese (29 bărbați și 25 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Caraș-Severin, Călărași, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Galați, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș și București.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.832. Dintre acestea, 997 sunt internate la ATI.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Directorul medical de la „Matei Balș”: ”Valul trei al pandemiei nu va ocoli România. Teama e că va fi mai rău!”