Antena Meniu Search
x

Directorul STB: "Se va face un audit". Sancţiuni pentru angajaţii care îngrădesc ieşirea pe trasee

Directorul STB, Adrian Criţ, a anunţat măsurile care vor fi dispuse în cazul angajaţilor care vor continua greva în Capitală. El a anunţat într-o conferinţă de presă sancţiuni drastice pentru cei care îngrădesc ieşirea şoferilor sau a vatmanilor pe traseu.

de Redactia Observator

la 22.01.2022, 17:28

Adrian Criţ, director STB
Adrian Criţ, director STB - Captură Video

Cerectarea disciplinară nu va avea efect asupra angajaţilor care vor ieşi începând de astăzi pe traseu, a mai anunţat Criţ. Totodată, directorul STB a transmis că în condiţiile în care greva va continua, angajaţii nu vor mai beneficia de siguranţa locurilor de muncă.

A treia zi de grevă la STB

Adrian Criţ, director STB: "Există două decizii care constată caracterul ilegal al grevei. Aceste decizii sunt executorii. Angajaţii trebuie să înţeleagă că nu mai pot fi manipulaţi. Evaluând posturile din STB, doar verificând rulajul care trebuia să fie efectuat, s-a constatat un prejudiciu de 20 de milioane de lei. Din păcate, Bucureşteanul a fost privat de transportul public. Bucureşteanul trebuie să poată să călătorească la locul de muncă, la şcoală, la spital. Trebuie să îşi desfăşoare activitatea în cele mai bune condiţii. Pagubele vor fi recuperate îninstanţă de la cei care au provocat greva generală. O evaluare completă o vom avea după un audit economic extern, astfel încât, cu tansparenţă, ucureştenii să stie cum le sunt cheltuite fondurile şi unde sunt pierderile. 

Consiliul de Administraţie a luat azi o decizie, decizie prin care in conformitate cu Codul muncii coroborat cu Contractul Indicitual de Muncă să dispună ca pentru conducătoriicare intră pe traseu de azi, cercetarea disciplinară să nu producă efecte in conditiile in care nu există fapte de natură penală. De asemenea, colateral, urmare a ultimelor analize si luând in considerare informaţii din zona publică, orice angajat care îngrădeşte dreptul unui şofer de a ieşi pe traseu va fi cercetat.  În codniţiile în care greva va continua, angajaţii nu vor mai beneficia de siguranţa locurilor de muncă"

Tot astăzi, Nicuşor Dan a anunţat în urma şedinţei lansarea unui număr unic pentru şoferii STB care îşi doresc să meargă pe traseu şi care ulterior sunt traşi la răspundere de superiorii din sindicat. Aceştia pot apela sub anonimat şi vor primisprijinul autorităţilor.  Numărul 0800800868 este valabil începând deastăzi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Directorul STB: "Se va face un audit". Sancţiuni pentru angajaţii care îngrădesc ieşirea pe trasee