Antena Meniu Search
x

Distrugeri masive în urma incendiului de la depozitul de materiale reciclabile din Buzău

Incendiu violent la un depozit de fier vechi şi produse reciclabile din Buzău. Ore în şir s-au luptat pompierii din 4 judeţe să stingă flăcările alimentate de vânt şi de materialele extrem de inflamabile din centru.

de Redactia Observator

la 14.08.2019, 14:06

Vezi și

Incendiu violent la un depozit de fier vechi şi produse reciclabile din Buzău. Ore în şir s-au luptat pompierii din 4 judeţe să stingă flăcările alimentate de vânt şi de materialele extrem de inflamabile din centru. Localnicii au fost avertizaţi prin sistemul Ro-Alert, iar din cauza norului de fum toxic aproape 200 de oameni au fost evacuaţi. Un pompier a ajuns la spital, intoxicat cu fum în timpul intervenţiei.

Era aproape de ora 18, când un nor gros de fum negru şi toxic s-a ridicat deasupra Buzăului. La periferia oraşului, un depozit de produse reciclabile şi de materiale feroase ardea din temelii. Focul a înghiţit rapid o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi.

Buteliile cu oxigen folosite la tăierea fierului vechi au explodat rând pe rând, iar focul a devenit din ce în ce mai violent, alimentat de materialele inflamabile din interior şi de vânt.

Sunt chemaţi toţi pompierii din judeţ, inclusiv cei de acasă. În ajutor intervin şi echipaje din trei judeţe învecinate. În total, peste 20 de autospeciale. Aproape 200 de persoane din două blocuri au fost evacuate.

În acelaşi timp, e transmis şi un mesaj Ro-Alert prin care oamenii sunt avertizaţi să evite zona cuprinsă de fum şi să închidă ferestrele. Abia după lăsarea întunericului oamenii au primit acordul să se întoarcă în locuinţe.

Acum urmează să fie evaluate pagubele, dar şi să se determine cauza care a provocat incendiul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Distrugeri masive în urma incendiului de la depozitul de materiale reciclabile din Buzău