Antena Meniu Search
x

DNA ancheteaza dosarul RCS RDS - Dragomir

DNA ancheteaza un dosar in care se stipuleaza faptul ca firma privata a lui Mitica Dragomir a incheiat un contract cu RCS-RDS. Este vorba de un contract de 1.7 milioane de euro care viza renovarea unei sali de ceremonii

Vezi și

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a fost audiat la DNA in dosarul Antena Group- RCS&RDS. Acesta ar fi primit 1, 7 milioane de euro pentru ca firma RCS RDS sa primeasca drepturile de difuzare a meciurilor din Liga I.

Dragomir a ajuns joi la sediul DNA in jurul orei 18:30, acesta refuzand sa declare motivul pentru care a fost chemat de procurorii anticoruptie. A parasit sediul institutiei dupa aproximativ trei ore, oprindu-se sa spuna cate ceva si jurnalistilor. "Nu m-am simtit bine. Nu vreau sa fac rau neaparat la cineva, dar vizavi de mine au gresit. Eu nu pot sa va spun de unde il cunosteam pe directorul de la RCS&RDS, asta e treaba procurorilor. Lupta e intre doi elefanti, eu calc pe urmele elefantilor si imi pot rupe glezna imediat. E treaba lor, santajul lor, e intre ei, sa nu ma bage in nimic pe mine. Nu am incasat un leu dintr-un contract, niciun leu".

Acesta a mai povestit si motivul pentru care procurorii l-au asociat cu firma de cablu: "A fost o asociere intre doua firme: firma mea si firma RCS RDS, 20 la suta. Pentru asta RCS lua 15 la suta pe aproape 10 ani si in ultimii ani lua intregul castig al asocierii, si atunci unde e neregula. Pai unde e neregula? Eu n-am voie nici macar sa ma uit la RDS RCS pe cablu, daca-s sef la Liga?"

Dragomir a mai adaugat ca nu l-a ajutat cu nimic pe Sorin Alexandrescu: "Nu l-am ajutat cu niciun contact si nici n-am intermediat intalnirea dintre Alexandrescu si RDS RCS. I-am zis lui Sorin Alexandrescu: Du-te, ma, de aici cu vaca... Eu n-am treaba cu Bendei si nici cu celalalt. Eram amic cu Alexandrescu, venea la mine mereu, i-am facut facilitati cand intarzia cu platile la liga".

Firma de cablu sustine ca a incheiat un contract de asociere cu una din firmele sefului Ligii Profesioniste de Fotbal la mai bine de un an distanta dupa ce RCS&RDS castigase licitatia pentru Liga 1. Intr-un comunicat al RCS RDS se arata : "In ceea ce priveste contractul legal dintre compania noastra si BODU SRL, este vorba de un contract de asociere in participatiune pentru constructia, amenajarea si exploatarea unui complex de cladiri, cu o capacitate totala de peste 3.000 de locuri, destinate organizarii de evenimente, care nu are nicio legatura cu LPF si difuzarea meciurilor de fotbal Acest contract de asociere a fost incheiat conform prevederilor Codului comercial din Romania. Toate operatiunile privitoare la acest contract sunt evidentiate in documentele financiar contabile, iar toate platile s-au realizat prin intermediul conturilor bancare cu respectarea legislatiei aplicabile. Mentionam ca drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal, au fost adjudecate de RCS&RDS impreuna cu Antena 1, printr-o licitatie publica desfasurata cu 16 luni inainte de incheirea acestui contract, iar suma oferita in licitatie a fost cu mai bine de cinci ori mai mare decat in contractul anterior".

Foto: Intact Images

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » DNA ancheteaza dosarul RCS RDS - Dragomir