Antena Meniu Search
x

Doi ani de la COLECTIV. Omagiu în memoria celor 65 de victime. Tatăl lui Andrei a reconstruit o navă

65 de părinţi au rămas fără copiii lor. Au trecut doi ani de la Colectiv, iar focul din inimile familiilor nu se stinge. Andrei Bucă a murit la 29 de ani.

Vezi și

65 de părinţi au rămas fără copiii lor. Au trecut doi ani de la Colectiv, iar focul din inimile familiilor nu se stinge. Andrei Bucă a murit la 29 de ani. Iar în memoria lui şi a celorlalte victime, tatăl-inginer a reconstruit o navă. Simte că puterea i-o transmite chiar fiul.

În containerul plin de fum şi fără ieşire, Andrei a rămas fără aer. Iubea muzica, sportul, dar mai ales arhitectura. Tatăl, inginer naval, i-a insuflat şi pasiunea pentru navigaţie. Pentru mare, nave, libertate. 

Dorin Buca, tatăl lui Andrei:

Desena nava cu atâta acurateţe , la el se vedea şi înăuntru, la el se vedea şi prin bordaj, desena motorul, magaziile, în amănunt, orice credea el că are nava înăuntru. 

Pentru mândria de a-i fi fost tată, Dorin Bucă a decis să refacă total nava Banat, un vapor vechi de aproape 50 de ani care, în trecut, purta pasagerii pe Dunăre şi pe care Andrei îl visa şi îl desena în proiectele lui. Atât de jalnic arăta nava şi atâtea incidente au stâlcit-o în timp, încât nimeni nu mai avea curajul să urce la bordul ei. Dorin a reuşit să-i convingă pe proprietari să investească în reacondiţionare şi, mai ales, efortul lor să aibă un sens. Reuşita a dedicat-o celor de la Colectiv.

Andrei e acolo unde trebuie să fie, spune tatăl îndurerat.

Poate tot el le-a trimis-o şi pe Andreea. La 52 de ani, Marcela, mama care a rămas fără Andrei, a născut o fetiţă. 

La Andrei mă gândesc tot timpul, îmi este şi mie greu, şi mai plâng. Dar strâng din dinţi mai ales că Andrei a fost un bărbat şi nu i-ar fi plăcut să vadă că plâng tot timpul. Eu sunt singur că Andrei îşi doreşte şi mă ajută, realmente mă ajută să cresc această fetiţă, mărturiseşte bărbatul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Doi ani de la COLECTIV. Omagiu în memoria celor 65 de victime. Tatăl lui Andrei a reconstruit o navă