Antena Meniu Search
x

Video Doi bărbaţi abia au scăpat cu viaţă după întâlnirea cu urşii, pe Valea Prahovei: "Din dorința de a proteja animalele, am uitat să avem grijă de oameni"

Ziua şi atacul urşilor pe Valea Prahovei! În mai puţin de 24 de ore, doi bărbaţi abia au scăpat cu viaţă după întâlnirea cu animalele agresive. Ambii sunt internaţi acum în stare gravă în capitală. În localităţile turistice de la poalele munţilor, oamenii nu mai au linişte şi cer autorităţilor să ia odată măsuri.

de Redactia Observator

la 26.09.2021, 20:13

Vezi și

Ieri după amiază, în Breaza, un bărbat se ducea la stână să-şi aducă vitele acasă, când ursul i-a ieşit în cale. Deşi era pregătit şi avea topor şi bâte, pentru că mai fusese atacat în urmă cu trei ani, de data aceasta nu s-a putut apăra. După ce a fost atacat de urs, bărbatul s-a întors pe picioarele lui pe acest drum în sat, acolo unde vecinii l-au găsit și l-au ajutat. Au chemat salvarea pentru el, iar în scurtă vreme a fost transportat la spital.

Cu o seară înainte, în Comarnic, un alt bărbat, în vârstă de 45 de ani, lucra liniştit în curte, când s-a trezit cu un exemplar fioros lângă el. L-a doborât dintr-o lovitură. "Ambii pacienţi au prezentat plăgi la nivelul capului, fetei, gâtului şi toracelui. După evaluarea de către echipajele noastre au fost transportate la spitalul judeţean de urgenţă Ploieşti", a declarat George Duţă, de la SAJ Prahova. Fiindcă erau în stare gravă, au fost duşi la Bucureşti.

România încă nu ştie câţi urşi are, aşa că legalizarea vânătorii e imposibilă

În zonă, localnicii sunt speriaţi. Urşii nu mai au teamă de nimic şi coboară seară de seară în oraş. Primarii din zonă se tem că-i vor pierde pe turiştii care vor alege zone mai sigure din străinătate, decât să-şi pună viaţa în pericol în staţiunile româneşti. "Că un iubitor de animale va spun, se pare că da, se pare că din dorința de a proteja animalele sălbatice am uitat să avem în primul rând siguranță cetățeanului", a declarat Bogdan Novac, primarul din Breaza.

Pentru că bărbaţii au scăpat cu viaţă, singurele soluţii permise momentan sunt relocarea sau gonirea urşilor. Ambele variante par să nu mai funcţioneze. Ministrul mediului Tanczos Barna a declarat în exclusivitate pentru Observator că, cel mai probabil, săptămâna viitoare urşii vor fi extraşi. "Spun de luni de zile, chiar de ani de zile, că această situaţie se va agrava pe zi ce trece dacă nu luăm măsuri raţionale şi dacă nu ajutăm autorităţile locale şi asociaţiile de vânătoare să gestioneze cu responsabilitate această problemă", a declarat ministrul. România încă nu ştie câţi urşi are, aşa că legalizarea vânătorii e imposibilă, explică ministrul. Nu mai departe de azi, o ursoaică şi puii ei s-au plimbat printre maşinile parcate pe Transfăgărăşan, în timp ce turiştii le făceau fotografii de aproape.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Evenimente » Doi bărbaţi abia au scăpat cu viaţă după întâlnirea cu urşii, pe Valea Prahovei: "Din dorința de a proteja animalele, am uitat să avem grijă de oameni"