Antena Meniu Search
x

Foto Doi muncitori din Vâlcea, îngropaţi sub un mal de pământ în timp ce săpau un şanţ

Doi muncitori au ajuns sub un mal de pământ în timp ce săpau un şanţ, în comuna Sineşti din Vâlcea. Unul dintre bărbaţi a fost îngropat cu totul de pământ, iar celălalt până la brâu.

de Redactia Observator

la 06.03.2024, 18:10

Doi muncitori din Vâlcea, îngropaţi sub un mal de pământ în timp ce săpau un şanţ
Doi muncitori din Vâlcea, îngropaţi sub un mal de pământ în timp ce săpau un şanţ

Pompierii militari au reuşit să salveze, miercuri, în mai puţin de o oră de la primirea apelului, doi muncitori care au fost surprinşi de un mal de pământ în timp ce săpau un şanţ în comuna Sineşti, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Sorin Albinaru, a precizat că la faţa locului intervin mai multe echipaje de salvatori, inclusiv un containerul multirisc, una din cele două victime fiind acoperită total de pământ iar cealaltă, până la brâu.

"Ambele persoane au fost salvate. Prima persoană, cea surprinsă pe jumătate de malul de pământ, a fost extrasă de pompieri şi predată, conştientă, echipajului SMURD, care a transporta-o la CPU Horezu cu traumatism toracic iar cea de-a doua victimă, care la începutul intervenţiei era acoperită în totalitate de pământ, a fost de asemenea extrasă de pompieri, cu eforturi susţinute şi predată conştientă şi cooperantă echipajelor medicale prezente la faţa locului. Victima a fost transportată la CPU Horezu de către ambulanţa SAJ, cu traumatism membru inferior şi traumatism toracic", a transmis reprezentantul ISU Vâlcea.

Cazul a intrat şi în atenţia inspectorilor de muncă, însă pentru că nu au fost persoane decedate, cercetarea urmează să fie realizată de către angajator, care va depune apoi dosarul întocmit spre avizare la ITM, a precizat inspectorul-şef Viorel Din. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Doi muncitori din Vâlcea, îngropaţi sub un mal de pământ în timp ce săpau un şanţ