Antena Meniu Search
x

Video Doi polițiști din Maramureș, îngeri păzitori pentru o femeie care a încercat să se sinucidă cu pastile. Denis și Alex au găsit-o în doar 3 minute

Doi tineri polițiști din Maramureș au devenit îngeri păzitori pentru o femeie care a încercat să se sinucidă. Denis și Alex s-au lăsat conduși de indicii și în timp record au ajuns la victimă. Întreaga lor poveste a fost împărtășită pe Facebook.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 08.06.2024 , 17:13

Denis şi Alex erau de serviciu când o femeie din Maramureş a sunat la 112 anunţând că îşi va pune capăt zilelor. Ea nu a dorit însă să spune cine este sau de unde sună. Aşa că dispecera i-a pus pe cei doi poliţişti în ascultare pe apel, în timp ce ea a încercat să obţină mai multe informaţii de la femeie. 

Doi tineri polițiști din Maramureș au devenit îngeri păzitori pentru o femeie

"Între timp, persoana respectivă a intrat în stare de inconştienţă şi nu a mai putut furniza date despre localitaţia exactă şi prin colaborare cu dispecerii 112 am primit o locaţie, o geo-codare pe o rază de aproximativ 500 de metri în care s-ar putea afla victima. 

Vezi și

", a povestit Denis Mariș, polițist

Pe acelaşi subiect

Ajunşi în zona indicată de dispeceri...

"Am intrat în casă fără a ezita, am identificat victima pe un pat dintr-o încăpere a locuinţei. În primă fază, am verificat semnele vitale ale victimei, după care am intrat în convorbire cu colegii noştri şi am dat indicaţii ambulanţei pentru a ajunge în zona respectivă. ", a povestit Alex Goje, polițist.

"În trei minute de la primirea apelului, colegii noştri au reuşit identificarea locaţiei, iar strânsa colaborare dintre structurile implicate au condus practic la salvarea unei vieţi. ", a declarat Florina Meteș, purtător de cuvânt ISU Maramureș.

Specialiștii ne recomandă să fim foarte atenţi la persoanele care ar putea avea nevoie de ajutor.

C"e putem să facem noi este să încercăm să-i ascultăm şi să ascultăm aceste persoane fără să-i judecăm, să fim cât se poate de asertivi, dar dacă noi avem suspiciuni că această persoană doreşte să ajungă la acest act să ştiţi că se poate întreba direct dacă doreşte să facă acest lucru. Şi bineînţeles este important să nu le promitem confidenţialitate, pentru că viaţa este mult mai importantă decât confidenţialitatea", a declarat Cecilia Ardusătan, psiholog.

Potrivit ultimelor statistici, între anii 2011 şi 2020, peste 21 de mii de români au decis să îşi pună capăt zilelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Aţi întâmpinat până acum probleme în reciclarea sticlelor, prin sistemul RetuRO?
Observator » Evenimente » Doi polițiști din Maramureș, îngeri păzitori pentru o femeie care a încercat să se sinucidă cu pastile. Denis și Alex au găsit-o în doar 3 minute