Antena Meniu Search
x

Rechizitoriul din dosarul Mineriadei, desfiinţat de Instanţa Supremă

Lovitură de teatru în dosarul Mineriadei! După aproape doi ani de procese, Instanţa Supremă a desfiinţat rechizitoriul. Parchetul General trebuie să refacă ancheta. Judecătorii au constatat că probele sunt nule, în dosarul în care sunt judecaţi Ion Iliescu, Petre Roman sau Virgil Măgureanu.

de Redactia Observator

la 08.05.2019, 21:24

Vezi și

Lovitură de teatru în dosarul Mineriadei! După aproape doi ani de procese, Instanţa Supremă a desfiinţat rechizitoriul. Parchetul General trebuie să refacă ancheta de la zero. Judecătorii au constatat ca toate probele sunt nule, în dosarul în care sunt judecaţi Ion Iliescu, Petre Roman sau Virgil Măgureanu.

Câteva dintre victimele Mineriadei au protestat miercuri în faţa Parchetului General. Asta în timp ce inculpaţii răsuflă uşuraţi.

Desfiinţarea rechizitoriului, considerată o măsură reparatorie de avocaţii inculpaţilor

Avocatul lui Ion Iliescu a transmis că decizia instanţei este o măsură reparatorie pentru fostul președinte, acuzat de infracţiuni contra umanităţii. 

Înalta Curte a constatat nulitatea întregului rechizitioriu. Iar dacă decizia va rămâne definitivă, ancheta va fi reluată de la zero.

Asta înseamnă că procurorii trebuie să strângă din nou probe şi să facă audieri, pentru a afla cine este de vină pentru moartea a patru oameni şi rănirea a 1400 de persoane.

Probele din dosarul Mineriadei, administrate prost de Parchetul General

Printre cei judecaţi în ultimii doi ani, au fost Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu sau Virgil Măgureanu.

Dosarul Mineriadei seamănă cu cel al Revoluţiei. Sunt o pată neagră asupra Parchetului General. Au fost închise şi redeschise de mai multe ori. Iar după trei decenii nu există un verdict.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Rechizitoriul din dosarul Mineriadei, desfiinţat de Instanţa Supremă