Antena Meniu Search
x

Dosar penal, după ce 2 îngrijitori de la Grădina Zoologică din Braşov au fost sfâşiaţi de un urs

Doi îngrijitori de la Grădina Zoologică din Braşov au fost sfâşiaţi de un urs. Animalul i-a atacat chiar în faţa vizitatorilor - cei mai mulţi copii - care nu au putut să intervina.

Vezi și

Doi îngrijitori de la Grădina Zoologică din Braşov au fost sfâşiaţi de un urs. Animalul i-a atacat chiar în faţa vizitatorilor - cei mai mulţi copii - care nu au putut să intervină.

Angajaţii sunt acum în stare gravă la spital, în timp ce autorităţile deschid anchete. Primele concluzii arată că bărbaţii nu ar fi respectat procedurile. Ar fi încercat să îndepărteze ursul cu o lopată, în loc să-l închidă în afara cuştii.

Zeci de vizitatori erau în grădina zoologică în momentul atacului. Părinţi cu copii au asistat la scenele şocante. Doi soţi, turişti din Suceava, au dat alarma. 

"Erau doi muncitori. Am auzit un muncitor că s-a băgat înăuntru, acolo, şi a dat cu o lopată. Probabil îi alunga ca să le dea de mâncare sau să le facă curat. Am auzit dintr-odată răcnind, strigând pe celălalt: <<Ajută-mă, ajută-mă!>> Răcnea foarte tare", povesteşte un martor. 

Animalul, cel mai probabil înfometat, s-a năpustit asupra bărbatului şi l-a sfâşiat. Colegul lui a intervenit cu o bucată de cozonac. A încercat astfel să distragă atenţia ursului, dar a fost atacat şi el. 

Dr. Anda Sava, medic specialist Medicină de Urgenţă: "Au fost găsiţi doi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 40 şi 60 de ani, conştienţi, cu plăgi multiple la nivelul scalpului, toracelui şi abdomenului cu fracturi multiple. Fracturile pot fi rezolvate, dar este vorba şi de leziuni interne, pentru că nu au fost doar muşcaţi , ci şi aruncaţi."

Conducerea Grădinii Zoologice a deschis o anchetă internă. Deşi aveau ani de experienţă, cei doi îngrijitori nu ar fi respectat protocolul. Primul care a intrat în cuşcă a încercat să îndepărteze ursul cu o lopata. Un gest imprudent, care mai mult a înfuriat animalul. 

Alin Vânzaru, directorul Grădinii Zoologice din Braşov: "Din ce am înţeles de la ei, nu au respectat procedurile care trebuie îndeplinite pentru a scoate animalul din interior, pentru a putea face curat în siguranţă."

Roger Rois, şeful îngrijitorilor: "Ar fi trebuit să închidă animalele afară, să verifice că toate animalele, mai ales în cazul de faţă, unde sunt mai multe exemplare. Să verifice cu atenţie că, într-adevăr, toate sunt afară."

Bărbaţii au rămas internaţi la spital. Unul dintre ei este în stare mai gravă.

Gabriela Dinu, purtător de cuvânt IPJ: "S-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să fie propusă soluţie legală prin Parchetul competent în acest caz."

Nu este un caz izolat. În urmă cu câţiva ani, la aceeaşi grădină zoologică, un copil de şase ani nesupravegheat a ajuns în ghearele unui leu. Băiatul s-ar fi urcat pe gardul de protecţie pentru a-l hrăni. A fost rănit în zona capului, dar a scăpat cu viaţă. 

În 2013, tot în Braşov, un muncitor a rămas fără o mână după ce a alunecat şi s-a prins de gratiile în spatele cărora era un tigru. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Dosar penal, după ce 2 îngrijitori de la Grădina Zoologică din Braşov au fost sfâşiaţi de un urs