Antena Meniu Search
x

Dosarul plăcuţelor anti-PSD a fost clasat. Şoferul cu număr controversat şi-a recuperat permisul

Scandalul placuţelor cu mesaj vulgar a ajuns, oficial, la final. Dosarul a fost clasat, iar şoferul care a intrat în ţară cu numărul controversat şi-a recuperat azi permisul de conducere. Acum, vrea să vândă maşina care l-a făcut celebru, cu aproape 26 de mii de euro.

Vezi și

Scandalul placuţelor cu mesaj vulgar a ajuns, oficial, la final. Dosarul a fost clasat, iar şoferul care a intrat în ţară cu numărul controversat şi-a recuperat azi permisul de conducere. Acum, vrea să vândă maşina care l-a făcut celebru, cu aproape 26 de mii de euro. Viitorul cumpărător nu va primi şi plăcuţele. Ambasada de la Bucureşti le va trimite direct în Suedia, ţara unde au fost emise şi care în urma dezbaterilor aprinse stârnite le-a anulat.

Exact o săptămână a durat cel mai mare scandal provocat de nişte numere de înmatriculare. Procurorul de caz a dat dreptate poliţiştilor care au cerut clasarea. Fapta de care este acuzat şoferul nu există. 

Prin ordonanta de clasare, procurorii au decis si ca prolitistii de la Brigada Rutiera care au ridicat numerele de inmatriculare sa le scoata din Camera de Corupuri Delicte si sa le returneze autoritatilor din Suedia, prin intermediul Ambasadei acestui stat in Romania. 

Victoria obţinută de şofer a fost sărbătorită în Piaţa... Victoriei. Bărbatul a venit în faţa Guvernului cu maşina care l-a făcut celebru. Este hotărât să o vândă pentru cel puţin 25 de mii de euro. Pe site-urile de profil, anunţul a fost postat încă de pe 5 iulie, înainte de controversele provocate. 

Reţinerea plăcuţelor a generat o serie de bâlbe din partea instituţiilor Statului. Nimeni nu a ştiut iniţial cum trebuie aplicate prevederile Convenţiei de la Viena, document care stabileşte regulile internaţionale de circulaţie. Un reprezentant al României la ONU a semnat modificarea prin care se stabileşte că numerele preferenţiale pot circula inclusiv pe teritoriul României. Decizia, care a intrat în vigoare pe 19 septembrie 2016, nu ar fi fost comunicată şi Ministerului de Interne.

În tot acest timp, în mediul online, imaginea Poliţiei a fost serios afectată. Ratingul paginii de Facebook a scăzut în 24 de ore de la 4 stele la 1,2. Administratorii au dezactivat într-un final opţiunea de evaluări. 

După uriaşul scandal, au fost dispuse verificări interne în Poliție. Până acum nu au existat demisii sau demiteri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Dosarul plăcuţelor anti-PSD a fost clasat. Şoferul cu număr controversat şi-a recuperat permisul