Antena Meniu Search
x

Video Două asistente marternale din Baia Mare, mamă şi fiică, îngeri păzitori pentru 3 copilaşi abandonaţi la naştere. De ce au fost părăsiţi tripleţii de mama naturală

Există însă şi oameni extraordinari, care alină cea mai dură formă de singurătate: abandonul la naştere. Iar ştirea următoare este despre ei. Două asistente maternale, mamă şi fiică, au devenit îngeri păzitori pentru doi băieţi şi o fetiţă, abandonaţi de mamă imediat după ce au fost aduşi pe lume. Sunt primii tripleţi născuţi din sarcină naturală în ultimii 17 ani la Baia Mare.

Simona Vasiac
de Simona Vasiac

la 20.11.2023, 18:11

Vezi și

"Doamne Dumnezeule, cât sunteţi de frumoşi! Să vă ajute Dumnezeu să fiţi toţi sănătoşi şi să vă bucuraţi de ei!", spune o asistentă. Gabriel şi Mihai i-au cucerit pe loc pe angajaţii maternităţii din Baia Mare. S-au născut prematur, la 34 de săptămâni, iar astăzi au început o nouă viaţă. O asistentă maternală de 54 de ani va avea grijă să nu le lipsească iubirea de mamă.

Deşi copiii au venit pe lume ca un miracol, mama lor a decis să-i abandoneze imediat după naştere

"Am fost anuntati de DGASPC ca sunt 3 copii si se va aproba noua pentru ca sunt asistenta si eu si fiica mea. Speram sa fie copiii sanatosi nu vor fi despartiti. Am avut un pic de emotii bineinteles si ne-am dorit copiii sa vina in familia noastra vrem sa-i ajutam, sa-i crestem", a declarat asistenta care a devenit mamă. Gabriela, cea mai fragilă dintre tripleţi, li se va alătura curând. Ea va ajunge la fiica femeii, şi ea tot asistentă maternală. Practic, cei trei fraţi vor creşte în aceeaşi curte. Acasă, totul e pregătit pentru primii tripleţi din sarcină naturală, născuţi în ultimii 17 ani, în Baia Mare.

"Cu pătuţuri, din toate cate trei bineinteles, cu emotii, hainute, cumparaturi. A fost foarte emotionant, ca si cum m-as duce dupa propriul meu copil, nu va puteti imagina. Ma pun in situatia lor pentru ca mai am 2 copii acasa proprii si suferinta lor nu o poate alina, mama e mama noi incercam din toata inima sa fie foarte bine", a declarat asistenta maternală, fiica.

"Cei trei copii s-au nascut acum 3 saptamani. Au ajuns la greutatea optima pentur a putea fi externati fetita tebuie sa mai creasca un picut probabil pana la sfârşitul saptamanii va merge si ea in familie", a declarat Bogdan Lucian, director medical Spitalul Județean de Urgență Baia Mare. Deşi copiii au venit pe lume ca un miracol, mama lor a decis să-i abandoneze imediat după naştere, pe motiv că nu are condiţii să-i crească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Două asistente marternale din Baia Mare, mamă şi fiică, îngeri păzitori pentru 3 copilaşi abandonaţi la naştere. De ce au fost părăsiţi tripleţii de mama naturală