Antena Meniu Search
x

Video Două instalaţii de lumină realizate de un artist premiat la UNITER, furate din zona Copou, Iaşi. La ce sumă se ridică pagubele

Două instalaţii de lumină realizate de un artist premiat au fost furate din zona Copou din Iaşi. Artistul îşi montase creaţiile cu o seară înainte, dar când a vrut să le aprindă nu le-a mai găsit. Instalaţiile Fluid Memory şi Brâncuşi Infinity urmau să fie expuse publicului în cadrul săptămânii dedicate industriilor creative. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 27.05.2022, 14:16

Vezi și

Cele două creaţii, Fluid Memory şi Brâncuşi Infinity urmau să fie inaugurate chiar a doua zi. Însă nu s-a mai întâmplat acest lucru. Imediat după ce au fost puse în zona Copou din Iaşi, în doar câteva ore, pe parcursul nopţii, cele două creaţii au fost furate. 

Paguba se ridică în jurul sumei de 1000 de Euro, pentru că nu fuseseră încă puse şi părţile tehnice, practic, acele jocuri de lumini, care făceau instalaţiile să fie spectaculoase.

Creaţiile aparţin unui artist premiat la UNITER 

Acestea sunt realizate de un artist care a fost premiat la UNITER în mod repetat, spune el, făcând haz de necaz, că se aştepta ca publicului ieşean să îi placă creaţiile sale, dar nu a crezut şi nici nu şi-a dorit ca aceştia să le ia acasă. 

Acum, pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, se vor face şi plângeri la poliţie. De altfel, aceste exponate au fost puse de-a lungul timpului în mai multe oraşe din ţară, la diferite evenimente. Nu s-a mai întâmplat însă nicăieri un astfel de moment neplăcut pentru artist. 

Cele două creaţii urmau a fi instalate făcând parte dintr-un lanţ de evenimente ce au loc zilele acestea la Iaşi, fiind Săptămâna industriilor creative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Două instalaţii de lumină realizate de un artist premiat la UNITER, furate din zona Copou, Iaşi. La ce sumă se ridică pagubele