Antena Meniu Search
x

Cauzele accidentului de telecabină de la Bâlea Lac au fost elucidate! IMAGINI DRAMATICE după impactul care a rănit ȘASE OAMENI

Zeci de turişti au văzut moartea cu ochii în Munţii Fărăgăraş. Două telecabine, de la Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, care circulau în tandem, nu s-au oprit la timp şi s-au izbit violent de zidurile staţiilor.

Vezi și

Zeci de turişti au văzut moartea cu ochii în Munţii Fărăgăraş. Două telecabine, de la Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, care circulau în tandem, nu s-au oprit la timp şi s-au izbit violent de zidurile staţiilor.

Şase oameni au fost răniţi în impact. Printre ei, şi un copil de numai patru ani.

De vină ar fi o defecţiune la motor, spun autorităţile. În zonă a aterizat şi un elicopter SMURD. Este al doilea incident grav care are loc la sistemul teleferic în puţin peste un an.

Telecabina nu a relantat şi a intrat cu viteza prea mare în staţia de sosire.

Două zguduituri simultane au încremenit întreaga staţiune. În telecabine, s-au prăbuşit unii peste alţii şi s-au izbit de geamuri la impactul cu peronul.

O defecţiune la motor ar fi dat peste cap sistemul teleferic. Cabinele nu au încetinit şi nici nu au oprit.

De la staţia Bâlea Cascadă, patru oameni au fost preluaţi de ambulanţe. Printre ei, şi un copil de numai patru ani cu răni la cap. O femeie rănită la Bâlea Lac a fost adusă la bază de un elicopter SMURD, în timp ce salvamontiştii au cărat pe braţe un bărbat cu o posibilă fractură la mână.

Alţi 33 de turişti au rămas captivi la 2000 de metri altitudine după ce sistemul de telecabine a fost oprit. Salvamontiştii şi jandarmii montani i-au coborât de pe munte, iar mai multe microbuze i-au transportat până la Sibiu.

O echipă de la Protecţia Consumatorilor şi alta de la ISCIR au ajuns la Bâlea pentru a veirifica starea tehnică a telecabinei. Ultimul incident a avut loc în ianuarie 2016.

Atunci, 70 de turişti, dintre care 45 de copii, au fost evacuaţi cu elicopterul, din cauză că telecabina se blocase. Sistemul de transport pe cablu de la Bâlea aparţine unei societăţi private.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Cauzele accidentului de telecabină de la Bâlea Lac au fost elucidate! IMAGINI DRAMATICE după impactul care a rănit ȘASE OAMENI