Antena Meniu Search
x

Video Drama celor două femei, mamă şi fiică, care voiau să-şi înece durerea în apele Mureşului. Daniela le-a dat eroic o nouă şansă la viaţă: "Minunea lui Dumnezeu!"

O tânără din Arad a devenit eroină după ce a reuşit să salveze două vieţi. Daniela se afla cu skijetul pe râul Mureş când a observat două femei, mamă şi fiică, în pericol de a se îneca. Tânăra nu a mai stat pe gânduri şi a sărit imediat în ajutorul lor. Victimele, în vârstă de de 78 şi 52 de ani, au fost transporate la spital. Din primele informaţii, cele două femeie ar fi vrut să-și pună capăt zilelor.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 15.07.2023, 19:30

Vezi și

"Cu ajutorul lui Dumnezeu am fost acolo şi am reuşit să le dau încă o şansă la viaţă", spune Daniela Dan. Tânăra ştie râul Mureş ca-n palmă. Încă de când avea un an, tatăl ei, patronul unui restaurant din zonă, a scos-o prima oară cu barca pe râu. Vineri seară, tânăra se plimba cu skijetul pe apă, când, la un moment dat, a văzut pe cineva în pericol. Nu a stat pe gânduri, s-a îndreptat imediat acolo, să ofere o mână de ajutor. 

Eroina a salvat două femei de la înec

"Am observat nişte picioare, pe partea dreaptă, care pluteau la suprafaţa apei. La un moment dat am văzut şi un cap. Era o femeie care se răsucea în apă. M-am apropiat de ea cât am putut de repede, atentă să nu fac valuri, şi am prins-o de mână", povesteşte Daniela Dan

Din fericire, femeia, deşi era confuză, a apucat să-i spune Danielei că în apă este şi mama ei. Atunci tânăra a strigat imediat după ajutor.

Pe acelaşi subiect

"Mă chinuiam să o ridic cumva, pentru că din lateral nu există posibilitate să urci pe jetski, doar din spate. Curenţii erau destuld e mari, eram la 2 metri de mal, apa foarte adâncă, erau bolovani. Minunea lui Dumnezeu, am reuşit să o ridic. Am urcat-o pe jetski, am reuşit să o duc la mal", adaugă Daniela Dan.

Între timp, instructorul clubului din zonă, care a auzit strigătul de ajutor al Danielei, a sărit în apă în căutarea celei de a doua femei. A reuşit să o aducă la mal. Femeia de 78 de ani era în stop cardiorespirator şi a avut nevoie de resuscitare. 

Drama prin care trec mama şi fiica

Fiica femeii i-a povestit salvatoarei lor drama prin care trec. "Mi-a spus că mama ei este bolnavă cu nervii, nu mai rezistă nici ea, suferă foarte mult. Nu vrea să meargă la doctor şi ea nu poate să trăiască fără mama ei. Am întrebat-o dacă are familie, copil, soţ. A spus că nu, doar pe mama", povesteşte Daniela Dan

Cele două victime au fost transportate la spital. Mama este încă în stare critică, în timp ce fiica ei este stabilă, dar internată pe secţia de psihiatrie. Jandarmii, dar şi oamenii din zonă au fost impresionaţi de curajul tinerei. "Intervenţia lor şi cum au reuşit să scoată cele două femei la mal a făcut ca aceste două vieţi să fie salvate. Este deosebit de importantă contribuţia acestora. Noi nu putem decât să le mulţumim", a declarat Ana Maria Popovici, Jandarmeria Arad.

Misiunea Danielei nu se opreşte aici

"Cine a trimis-o pe Daniela acolo? Dumnezeu", crede Cristian Marius Zaharia, localnic. Misiunea Danielei nu se opreşte aici. Ea vrea să organizeze un eveniment caritabil pentru a le ajuta pe cele două femei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Drama celor două femei, mamă şi fiică, care voiau să-şi înece durerea în apele Mureşului. Daniela le-a dat eroic o nouă şansă la viaţă: "Minunea lui Dumnezeu!"