Antena Meniu Search
x

Drama unei femei din SUA care și-a pierdut soțul din cauza coronaviruslui, iar în aceeași zi a născut prematur

Jeffery Michael Keene era un soț devotat, tată și un veteran al armatei. În 12 ani, americanul a fost prezent în teatrele de operațiuni din Irak și Afghanistan. Însă, în ciuda pericolelor conflictelor din Est, Jeffrey a fost răpus de coronavirus.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 13.12.2020, 09:42

Jeffrey Keene, în teatrul de operațiuni din Orientul Mijlociu
Jeffrey Keene, în teatrul de operațiuni din Orientul Mijlociu - Nicole Keene
  • În decurs de câteva ore, Nicole și-a pierdut soțul și a adus pe lume un bebeluș.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Jeffrey și soția sa Nicole locuiau în Kentucky și așteptau un al doilea copil. Însă, în luna octombrie, bărbatul a fost răpus de virusul SARS-CoV-2 înainte să-și cunoască fiul care ar fi trebuit să vină pe lume în luna decembrie. Bebelușul s-a născut prematur pe 26 octombrie în același spital în care tatăl său lupta să supraviețuiască. Două zile mai târziu, Jeffrey a murit, scrie CNN.

La începutul lunii octombrie, bărbatul a început să se plângă de dureri în gât, iar în urma testării a descoperit că a contractat coronavirsul. În următoarele câteva zile, sa s-a deteriorat. 

Jeffrey a fost internat la Spitalul Albert B. Chandler din Lexington. "L-au conectat imediat la oxigen și l-au mutat destul de repede în secția Ati. Am primit un telefon în dimineața următoare, spunându-mi că vor să-l intubeze. Eram îngrozită", își amintește Nicole.

Pe 26 octombrie, Nicole a primit un telefon de la medicul soțului ei, împărtășind vești bune pentru prima dată: tubul de respirație al lui Michael va fi îndepărtat. „Am crezut că cel mai rău s-a terminat”, și-a amintit ea.

În aceeași zi, la câteva ore după un control de rutină, Nicole a ajuns la spital din cauza unor complicații. Era însărcinată în 34 de săptămâni.

„Îmi amintesc doar de panică. Îmi amintesc doar că doctorul a intrat și s-a uitat la mine și mi-a spus:„ Va trebui să aducem pe lume bebelușul. Chiar acum ”.”

După naștere, medicul din secția COVID i-a transmis că soțul ei este stabil "și că probabil va fi capabil să părăsească spitalul în aproximativ două săptămâni".

Vestea bună nu a durat mult. Câteva ore mai târziu, medicul i-a dat vestea că starea lui Jeffrey s-a înrăutățit, iar câteva zeci de minute mai târziu, acesta a murit. Bebelușul născut prematur a supraviețuit, însă a suferit o leziune cerebrală traumatică.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Drama unei femei din SUA care și-a pierdut soțul din cauza coronaviruslui, iar în aceeași zi a născut prematur