Antena Meniu Search
x

Dramele din spital văzute prin ochii unei infirmiere din Cluj: „Unele persoane îţi rămân în suflet. Cred că Dumnezeu ne dă putere”

Fiecare moarte a unui pacient te marchează diferit. De unii te ataşezi mai mult, de alţii mai puţin, eşti empatic cu fiecare poveste pe care o asculţi şi cu cei de acasă, care aşteaptă veştile bune din spital şi care nu mai vin.

de Monica Palade

la 13.11.2021, 15:34

Dramele din spital văzute prin ochii unei infirmiere din Cluj: „Unele persoane îţi rămân în suflet. Cred că Dumnezeu ne dă putere” - Hepta/Mediafax/Andreea_Alexandru

O infirmieră de pe secția de terapie intensivă de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca a mărturisit ce trăieşte în interior după fiecare deces.

Dramele văzute prin ochii unei infirmiere

Întrebată de medicul rezident Paul Oargă într-un clip postat pe YouTube cum face faţă tragediilor din spital, doamna Aurica a răspuns: „E destul de dureros pentru noi. Noi nu venim cu problemele de acasă la serviciu și nu mergem cu problemele de la serviciu acasă. În fiecare zi, așa cum e, suntem la nevoile fiecarui om, suntem alături de el. Cred că Dumnezeu de neveghează pe fiecare dintre noi și ne dă putere și familia care este alături de noi, ne vorbește frumos în fiecare zi și ne iubește”.

Medicul rezident a mai întrebat-o dacă nu este ușor să se atașeze de un pacient sau să se implice emoțional când o tragedie are loc: „Te implici, te atașezi de unele persoane, chiar îți rămân în suflet. Chiar suferi pentru unele persoane. De exemplu, lăuza (femeie care tocmai a născut) ne-a rămas în suflet, știind că are acasă doi copilași. Ea a decedat. O altă pacientă de 42 de ani care a decedat și ne-a rămas în suflet și mai sunt și mai bătrâni și mai tineri. Fiecare ne afectează într-un fel sau altul, dar trebuie să fim tari pentru noi”, a mai spus doamna Aurica, potrivit Monitorul de Cluj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Dramele din spital văzute prin ochii unei infirmiere din Cluj: „Unele persoane îţi rămân în suflet. Cred că Dumnezeu ne dă putere”