Antena Meniu Search
x

După 15 ani petrecuţi în cuşcă în Ucraina, ursul Bolik ar putea câştiga un concurs internaţional. Când a ajuns la Zărneşti îi era frică să calce pe iarbă

După 15 ani petrecuţi în cuşcă, în Ucraina, ursul Bolik se bucură acum de libertate la noi în ţară, la sanctuarul din Zărneşti. Izbucnirea războiului a însemnat pentru Bolik o nouă șansă la viaţă. El a ajuns în judeţul Braşov, în aprilie, iar dacă la început îi era teamă până și să calce pe iarba, astăzi e în largul lui, alături de ceilalți 100 de urşi.

de Redactia Observator

la 10.08.2023, 13:15

Vezi și

Îngrijitorii celor peste 100 de urşi din sanctuarul de la Zărneşti spun că aproximativ 30% din meniul lor este format din carne, iar restul sunt fructe. 

Bolik are 16 ani şi este cel mai mare exemplar de la Zărneşti, are aproape 500 de kilograme. Până în aprilie anul trecut a crescut într-o cuşcă, pe jos avea numai beton, lângă Cernăuţi în Ucraina. La început îi era frică să calce pe iarbă, acum a ajuns să se joace şi să se simtă în largul lui.  

Este unul dintre cei cinci candidaţi la un concurs de personalităţi ale animalelor sălbatice organizat de Asociaţia Internaţională de Protecţie a Animalelor. Administratorii sanctuarului de la Zărneşti au nevoie de susţinerea noastră pentru ca Bolik să câştige acest concurs.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » După 15 ani petrecuţi în cuşcă în Ucraina, ursul Bolik ar putea câştiga un concurs internaţional. Când a ajuns la Zărneşti îi era frică să calce pe iarbă