Antena Meniu Search
x

Video "E plastic! Numai plastic e aici. Mamă!". Incendiu de proporții în Pantelimon. Pompierii s-au luptat cu flăcările uriaşe mai bine de trei ore

Incendiu violent, noaptea trecută, lângă Bucureşti. Un depozit de mase plastice din orașul Pantelimon a fost înghiţit de flăcări, iar peste 2.000 de metri pătraţi s-au făcut scrum în câteva zeci de minute. Pompierii au intevenit cu 18 autospeciale şi s-au luptat cu flăcările uriaşe mai bine de trei ore. Deasupra oraşului s-a degajat un fum negru, toxic, care i-a speriat pe oameni. Din fericire, nimeni nu se afla în clădire în momentul izbucnirii incendiului şi nu au existat victime.

de Redactia Observator

la 12.09.2022, 08:19

Vezi și

E plastic! Numai plastic e aici. Mamă! 

Alarma s-a dat în jurul orei 21, când paznicul a văzut că deasupra depozitului se ridică un nor negru de fum. În clădirea învecinată, zeci de muncitori se pregăteau de somn, fără să ştie că lângă ei totul se transformă într-un iad. Mirosul puternic de fum i-a alertat pe toţi. Au pus mâna pe ce au apucat şi au ieşit in curtea depozitului, cât mai departe de focul care acaparase deja o întreagă clădire.

Deci uită-te şi tu ce fum mare!

Am văzut că ardea înăuntru, imediat am luat legătura la 112 

Pe acelaşi subiect

De la ce credeţi că a pornit focul? 

Nu-mi dau seama. Nu-mi dau seama, pentru că hala aia este nouă. Nu s-a lucrat, cu atât mai mult e dilema mai mare.

Depozit de mase plastice mistuit de flăcări, în orașul Pantelimon

Iniţial, incendiul s-a declanşat pe o suprafaţă de 300 de mp.

Cum în interior se aflau zeci de saci cu PET-uri, flăcările s-au extins rapid, iar în mai puţin de o oră se întideau deja pe mai bine de 2.000 de metri pătraţi.

Simona Neculae, prefect Ilfov: Este important că nu au fost victime. Din câte am înţeles de la proprietari, care sunt de origine turcă,  au aici o fabrică de realizat pungi din deşeuri de plastic.

Pompierii s-au luptat mai bine de 3 ore cu focul

Flăcările au izbucnit pe latura comună cu depozitul vecin, iar pompierii s-au luptat mai bine de trei ore cu focul, care ameninţa să înghită şi clădirile învecinate.

Petrică Epure, ISU Bucureşti- Ilfov: Am  intervenit cu 18 autospeciale de stingere de apă şi spumă. Din fericire am reuşit să localizăm incendiul, limitând propagarea acestuia la două hale învecinate. A fost o intervenţie foare dificilă, având în vedere spaţiul restrâns de manevră a forţelor de intervenţie.

Momentan nu se ştie de la ce a pornit incendiul. Autorităţile au deschis o anchetă pentru a afla cu exactitate cum s-a întâmplat totul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » "E plastic! Numai plastic e aici. Mamă!". Incendiu de proporții în Pantelimon. Pompierii s-au luptat cu flăcările uriaşe mai bine de trei ore