Antena Meniu Search
x

Foto Echipa medicală trimisă de România la Bratislava, pentru a-i ajuta pe medicii slovaci în criza generată de coronavirus

O echipă medicală din România, specializată în anestezie şi terapie intensivă, pleacă miercuri la Bratislava pentru a-i sprijini pe medicii slovaci în contextul pandemiei de COVID-19, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 24.02.2021, 15:40

Echipa medicală trimisă de România la Bratislava
Echipa medicală trimisă de România la Bratislava - Facebook/DSU
  • Echipa este formată din cinci medici, opt asistenți și 2 reprezentanți IGSU.
  • Misiunea este prevăzută să dureze 21 de zile

″În contextul susţinerii eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă - solicitare primită de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, de la Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC) - Guvernul României a decis să sprijine Republica Slovacia prin trimiterea unei echipe medicale specializate în anestezie şi terapie intensivă”, se arată în comunicatul DSU.

Echipa este formată din cinci medici, opt asistenți medicali, precum și doi reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Aceștia se deplasează astăzi, 24.02.2021, la Bratislava, în vederea sprijinirii personalului serviciilor medicale din Slovacia, în acordarea asistenței de specialitate.

Misiunea este prevăzută să dureze 21 de zile

Acțiunea este finanțată de Uniunea Europeană, prin ESI (Instrumentul privind furnizarea sprijinului de urgență pe teritoriul Uniunii).

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Echipa medicală trimisă de România la Bratislava, pentru a-i ajuta pe medicii slovaci în criza generată de coronavirus