Foto

Echipa medicală trimisă de România la Bratislava, pentru a-i ajuta pe medicii slovaci în criza generată de coronavirus

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 24.02.2021, 15:40.
Actualizat: 24.02.2021, 15:40

O echipă medicală din România, specializată în anestezie şi terapie intensivă, pleacă miercuri la Bratislava pentru a-i sprijini pe medicii slovaci în contextul pandemiei de COVID-19, informează Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

Echipa medicală trimisă de România la Bratislava

Echipa medicală trimisă de România la Bratislava

Facebook/DSU

″În contextul susţinerii eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi urmare a activării Mecanismului European de Protecţie Civilă - solicitare primită de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în calitatea sa de punct naţional de contact, de la Centrul de Coordonare a Răspunsului la Urgenţă al Comisiei Europene (ERCC) - Guvernul României a decis să sprijine Republica Slovacia prin trimiterea unei echipe medicale specializate în anestezie şi terapie intensivă”, se arată în comunicatul DSU.

Echipa este formată din cinci medici, opt asistenți medicali, precum și doi reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Aceștia se deplasează astăzi, 24.02.2021, la Bratislava, în vederea sprijinirii personalului serviciilor medicale din Slovacia, în acordarea asistenței de specialitate.

Misiunea este prevăzută să dureze 21 de zile

Acțiunea este finanțată de Uniunea Europeană, prin ESI (Instrumentul privind furnizarea sprijinului de urgență pe teritoriul Uniunii).

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.