Antena Meniu Search
x

Video Echipa Observator a dus steagul României în vârful Muntelui Caraiman, de Ziua Naţională. Traseul tricolorului

De Ziua Naţională am dus steagul României pe cele mai înalte culmi, un omagiu pentru eroii români. O misiune simbolică, care a început la Arcul de Triumf, în toiul dimineţii. Garda de onoare a Jandarmeriei a predat tricolorul unei echipe Observator care a făcut o punte până la Crucea Eroilor de pe Vârful Caraiman. Drumul a fost anevoios, muntele a fost acoperit de zăpadă şi gheaţă şi vântul ne-a pus la pământ. Un sacrificiu mic, când ne amintim de cei care au pierit pentru noi. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 01.12.2021, 19:24

Vezi și

Din Capitală, cu steagul călăuză, echipa Obsrevator a plecat în misiunea  simbolică. Pe Valea Prahovei prima oprire. 30 de mii de militari români au căzut în luptele care s-au purtat aici, în Primul Război Mondial. Şoseaua şerpuitoare e mărginită în stânga şi în dreapta de locuri pe care le-am văzut de mii de ori. Greutatea lor ne apasă însă azi: pentru libertatea de a trăi liberi în aceşti munţi, de a inspira acest aer fără oprelişti au murit înaintaşii noştri. 

  • Claudiu Loghin, reporter Observator: Am plecat de la Arcul de Triumf, un simbol al memoriei eroilor din Primul Război Mondial. Am trecut şi pe la Castelul Peleş, un alt loc important pe harta Marii Uniri. 

La poalele munţilor, am admirat splendoarea din jurul nostru. De aici, a început şi greul misiunii. Vremea nu a ţinut cu noi. Azi muntele, nu a vrut să fie cucerit. Până la Piatra Arsă am ajuns cu maşina. De acolo, pentru că misiunea a devenit periculoasă ni s-au alăturat militarii de la jandarmeria montană din Sinaia. 

De la Arcul de Triumf,  până la Crucea Eroilor Neamului

Pe acelaşi subiect
  • Claudiu Loghin, reporter Observator: Suntem în zona Vârfului Caraiman, vehiculul 4x4 a rămas la Babele, din cauza faptului că sunt zone cu zăpadă viscolită, printre care niciun vehicul 4x4 specializat nu poate trece. Băţul este în mâna dreaptă, steagul este la buzunarul de la piept, în dreptul inimii, suntem însoţiţi de jandarmeria montană şi mai avem puţin, cinci minute până la Crucea Eroilor Neamului unde vom arbora acest drapel. 

     

  • Plt. Daniel Spulber, Jandarmeria Montană: Accesul până aici e destul de dificil, ceaţă, vânt puternic, zăpadă, pe alocuri gheaţă, dar mă bucur că am ajuns cu toţii aici.

După şase ore, ne-am îndeplinit misiunea şi am arborat steagul pe care l-am purtat cu noi din Bucureşti pe monumentul Eroilor de pe Caraiman. 

  • Claudiu Loghin, reporter Observator: Am ajuns la Crucea Eroilor însoţiţi de militari... ne bucurăm că am reuşit să ne atingem obiectivul şi să spunem Hai România în fiecare zi! 

Legenda spune că Regina Maria şi-a dorit monumentul de pe Caraiman, după ce a avut un vis în care ar fi văzut Munţii Bucegi stropiți cu sângele eroilor.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Echipa Observator a dus steagul României în vârful Muntelui Caraiman, de Ziua Naţională. Traseul tricolorului