Antena Meniu Search
x

Efectele nefericite post-Covid. Un bărbat din Statele Unite susţine că şi-a pierdut ireversibil aproape 4 centimetri din "bărbăţie"

Ghinion pentru un bărbat din Statele Unite. Acesta susţine că a pierdut ireversibil aproape 4 centimetri din propria sa bărbăţie, după ce a făcut Covid.

de Monica Palade

la 13.01.2022, 12:57

Efectele nefericite post-Covid. Un bărbat din Statele Unite susţine că şi-a pierdut ireversibil aproape 4 centimetri din "bărbăţie" - Shutterstock

Boala i-a cauzat leziuni vasculare severe, iar medicii i-au spus că poate să îşi ia gândul ca lucrurile să se mai întorarcă vreodată la normal. Nefericita victimă, care s-a identificat ca un bărbat heterosexual la treizeci de ani, a spus că problema a avut „un impact profund asupra încrederii în sine și abilităților mele în pat”.

Bărbatul a spus că a contractat o formă gravă a virusului în iulie anul trecut, dar după ce a fost externat din spital după recuperare, a rămas cu o disfuncție erectilă. Această afecțiune a fost remediată cu tratament, dar spre disperarea sa, bărbatul a constatat că penisul i s-a contractat considerabil - o afecțiune care i-au spus medicii este probabil permanentă din cauza leziunilor vasculare în țesutul său erectil.

Aproape 4 centimetri dispăruţi 

„Sunt un bărbat heterosexual la treizeci de ani. În iulie anul trecut, am contractat Covid și am fost foarte bolnav. Când am ieșit din spital, am avut niște probleme de disfuncție erectilă. Acestea s-au îmbunătățit treptat cu tratament, dar se pare că am rămas cu o problemă de durată. Penisul meu s-a micșorat. Înainte să mă îmbolnăvesc, eram peste medie, nu uriașă, dar cu siguranță mai mare decât în mod normal. Acum am pierdut aproximativ patru centrimetri și am devenit cu siguranță mai puțin decât media. Se pare că se datorează leziunilor vasculare, iar medicii mei par să creadă că este probabil permanent. Nu ar trebui să conteze cu adevărat, dar a avut un impact profund asupra încrederii mele în abilitățile mele în pat”.

Dezvăluirea făcută de bărbat vine chiar în momentul în care un studiu făcut de University College din Londra pe 3.400 de persoane a dus la concluzia că un penis scurtat era un simptom rar printre cei 200 care au dezvoltat o durată lungă de Covid.

Între timp, un studiu publicat în World Journal of Men's Health de către Universitatea din Miami Miller School of Medicine a arătat că disfuncția pe scară largă a celulelor endoteliale din infecția cu Covid-19 poate contribui la disfuncția erectilă semnificativă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Efectele nefericite post-Covid. Un bărbat din Statele Unite susţine că şi-a pierdut ireversibil aproape 4 centimetri din "bărbăţie"