Antena Meniu Search
x

Video Electric Castle 2021. Ceteraşii, cu căruţa pe uliţele comunei Bonțida pentru susţinerea vaccinării. Valeriu Gheorghiţă: "Avem nevoie şi de un astfel de mijloc de promovare"

Două săptămâni! Atât a mai rămas până la Electric Castle - primul festival de când a început pandemia. Una dintre condiţiile impuse pentru reluarea concertelor a fost creşterea ratei de vaccinare. Şi cum campania naţională bate pasul pe loc, în comuna Bonțida, din Cluj, unde are loc evenimentul, ceteraşii au străbătut astăzi uliţele în căruţă. I-au chemat pe localnici la castelul Banffy, să fie imunizaţi chiar de medicul Valeriu Gheorghiţă.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 24.07.2021, 19:31

Vezi și

Cai, căruță, lăutari şi ... strigături. La asta au apelat autorităţile şi organizatorii festivalului Electic Castle, ca să îi convingă pe sătenii din Bonțida să treacă pe la centrul de vaccinare, amplasat chiar lângă castelul impunător. Localnicii au fost întâmpinaţi cu joc şi voie bună. După o repriză de dans, au putut fi imunizaţi chiar de către coordonatorul campaniei naţionale. 

Turistă: Eu am venit pentru festival mai mult.

Reporter: Anul trecut v-a lipsit festivalul de aici din sat?

Turistă: Mi-a lipsit ca sănătatea, foarte mult. 

Pe acelaşi subiect

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare: Avem nevoie şi de un astfel de mijloc de promovare. Până la urmă este important să ne adaptăm realităţilor din fiecare localitate în parte şi să implicăm toţi vectorii de imagine, toţi vectorii de credibilitate.

Ema Prisca, PR Electric Castle: Electric Castle se desfăşoară de 8 ani în Bonţida şi noi credem că avem o responsabilitate faţă de oamenii din Bonţida să ne asigurăm că ei au acces la toate informaţiile relevante să ia decizii privind sănătatea lor. 

Au fost şi săteni pe care nici procesiunea cu lăutari şi nici renumele oaspetelui de seamă nu i-au convins. Evenimentul, care adună anul acesta 250 de artişti din toată lumea, este aşteptat cu sufletul la gură atât de participanţi, cât şi de autorităţi, care se tem de posibile infectări. În doar 2 săptămâni, peste 10.000 de oameni vor veni aici, pe domeniile Banffy, pentru a participa la Electric Castle. Chiar daca accesul la evenimente va fi permis doar persoanelor vaccinate, un risc tot există, pentru că majoritatea se vor caza la localnici, care nu prea s-au înghesuit să se vaccineze. Ediţia din acest an a festivalului Electric Castle se va desfăşura între 6 şi 15 august.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Evenimente » Electric Castle 2021. Ceteraşii, cu căruţa pe uliţele comunei Bonțida pentru susţinerea vaccinării. Valeriu Gheorghiţă: "Avem nevoie şi de un astfel de mijloc de promovare"