Antena Meniu Search
x

Video Elevii români învață în cele mai aglomerate clase din UE. Clasele cele mai lejere sunt în Grecia și Luxemburg

Elevii din România ar putea avea o materie nouă! Deputaţii au votat introducerea în programa şcolară a materiei "Educaţie Financiară", ce va fi învăţată din clasa întâi până în clasa a opta.

de Redactia Observator

la 08.09.2021, 13:13

Vezi și

Dacă va primi şi votul senatorilor, proiectul va deveni lege. Până atunci, insa, din nou probleme. Potrivit unui raport Eurostat, elevii români învaţă în cele mai aglomerate clase din Uniunea Europeană! 

Deşi tendinţa este una de uşoară scădere în perioada analizată, fiecare cadru didactic din România a ajuns să aibă în clasele primare - în medie - 20 de elevi. Legea permite maximum 22. În timp ce la nivelul Uniunii, clasele sunt mult mai aerisite, cu doar 14 copii. Însă nu suntem singura ţară care trece de această medie europeană.

La mică distanţă de noi sunt Franţa şi Cehia, unde sunt în medie aproape 19 copii la un singur învăţător. Clasele I-IV cele mai lejere le găsim, în schimb, în Grecia şi Luxemburg, unde fiecare învăţător se ocupă de cel mult 9 copii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Elevii români învață în cele mai aglomerate clase din UE. Clasele cele mai lejere sunt în Grecia și Luxemburg