Antena Meniu Search
x

Ce condiții are Sebastian Ghiță în Serbia, după eliberarea pe cauțiunea de 200 de mii de Euro

De mai bine de 24 de ore, fugarul Sebastian Ghiţă respiră aerul libertăţii. O victorie negociată de avocaţii apărării, care a şi costat 200 de mii de euro. După decizia surprinzătoare a Curţii Supreme din Belgrad au apărut şi primele reacţii.

Vezi și

De mai bine de 24 de ore, fugarul Sebastian Ghiţă respiră aerul libertăţii. O victorie negociată de avocaţii apărării, care a şi costat 200 de mii de euro. După decizia surprinzătoare a Curţii Supreme din Belgrad au apărut şi primele reacţii.

În ţară, la aproape 600 de kilometri şi la doar câteva ore de la eliberarea acestuia, familia sa şi-a vărsat furia pe jurnalişti.

De cealaltă parte, prietenii laudă decizia magistraţilor şi sunt nerabdători să-l reîntâlnească pe Sebi Ghiţă.

Eliberarea lui Sebastian Ghiţă a fost o victorie obţinută de apărarea acestuia. Cei doi avocaţi, Radoslav Bacovic şi Mladen Milosavljevic, cu care reporterii Observator au încercat să ia legătura astăzi.

Fugarul Ghiţă respiră acum aerul libertăţii după ce a stat în arest aproape o lună şi jumătate. În ţară, la doar câteva ore de la eliberarea acestuia, prima reacţie a familiei sale a fost una de furie vărsată împotriva jurnaliştilor.

Pe poarta casei de la Ploieşti a fostului deputat Sebastian Ghiţă au intrat astăzi doar socrul său, dar şi o rudă care l-a însoţit pe fiul acestuia.

Soţia lui, în schimb, nu a mai fost zărită de două zile, ceea ce ne duce cu gândul că a plecat să-şi vadă soţul, la Belgrad.

Dacă familia este rezervată, bunul lui prieten şi coleg de partid, Bogdan Diaconu s-a bucurat public, scriind câteva rânduri pe pagina lui de socializare.

Sebastian Ghiţă poate primi vizite, poate merge unde vrea el, atâta vreme cât nu părăseşte Belgradul. I s-a confiscat paşaportul şi e obligat să meargă la poliţie de două ori pe lună. Se poate ocupa chiar şi de afaceri.

Dacă va fugi din nou riscă să piardă cauţiunea, 200 de mii de euro. Când a fugit din România, Ghiţă a renunţat la 13 milioane de euro, oferite drept garanţie pentru a rămâne sub control judiciar.

În ţară, are 2 mandate de arestare preventivă emise pe numele lui şi alte trei cerute de procurori.

Toate mandatele de arestare din România nu pot produce efecte asupra deciziei dată de judecătorul din Serbia deoarece toate aceste mandate de arestare din România au dus, până la urmă, la formularea cererii de extrădare.

Doar dacă fuge din nou, atunci Sebastian Ghiţă poate fi arestat pentru că încă este în baza Interpol şi mandatul se va stinge doar când va fi în custodia autorităţilor din România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Ce condiții are Sebastian Ghiță în Serbia, după eliberarea pe cauțiunea de 200 de mii de Euro