Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Epavă a unei drone Bayraktar a Armatei Ucrainei, găsită între Sulina și Sfântul Gheorghe. Autoritățile vor să afle cum a ajuns în apele teritoriale ale României

O dronă Bayraktar, drona-vedetă a războiului din Ucraina, a fost ridicată din zona Sulina de specialişti ai Ministerului Apărării. Aparatul de zbor are insemnele forţelor navale ale Ucrainei. 

de Bogdan Dinu

la 23.05.2022 , 21:11

Aeronava despre care vorbim este o dronă tip Bayraktar TB2. A fost ridicată pe data de 11 mai din apele Dunării. Autoritățile au găsit-o între Sulina și Sfântul Gheorghe. Cel mai probabil, aeronava ar fi fost distrusă în timpul luptelor de lângă Insula Șerpilor. Curenții apei ar fi adus-o, așa cum au adus și elemente din nava Moskva.

Epavă a unei drone a Armatei Ucrainei, găsită între Sulina și Sfântul Gheorghe

Aeronava nu avea armament la bord. Este o dronă de fabricație turcească, folosită de Forțele Aeriene Ucrainene. O astfel de aeronava poate ajunge pana la 700 de kilograme.

Vezi și

Epava a fost preluată de Forțele Aeriene Române pentru a fi identificată. Autoritățile vor cerceta cum a ajuns aceasta în apele teritoriale ale României. Sunt desfășurate, în acest moment, procedurile legale pentru a fi notificate autoritățile ucrainene cu privire la această situație. Cel mai probabil, epava le va fi înapoiată ucrainenilor.

Bogdan Dinu Like

Zilnic am ocazia să văd ceva nou, să cunosc persoane și să aflu noi perspective. În fiecare zi am ocazia să caut răspunsurile la întrebările pe care, în anumite momente, și le pune o țară întreagă.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » Epavă a unei drone Bayraktar a Armatei Ucrainei, găsită între Sulina și Sfântul Gheorghe. Autoritățile vor să afle cum a ajuns în apele teritoriale ale României