Antena Meniu Search
x

Video Epavă a unei drone Bayraktar a Armatei Ucrainei, găsită între Sulina și Sfântul Gheorghe. Autoritățile vor să afle cum a ajuns în apele teritoriale ale României

O dronă Bayraktar, drona-vedetă a războiului din Ucraina, a fost ridicată din zona Sulina de specialişti ai Ministerului Apărării. Aparatul de zbor are insemnele forţelor navale ale Ucrainei. 

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 23.05.2022, 21:11

Vezi și

Aeronava despre care vorbim este o dronă tip Bayraktar TB2. A fost ridicată pe data de 11 mai din apele Dunării. Autoritățile au găsit-o între Sulina și Sfântul Gheorghe. Cel mai probabil, aeronava ar fi fost distrusă în timpul luptelor de lângă Insula Șerpilor. Curenții apei ar fi adus-o, așa cum au adus și elemente din nava Moskva.

Epavă a unei drone a Armatei Ucrainei, găsită între Sulina și Sfântul Gheorghe

Aeronava nu avea armament la bord. Este o dronă de fabricație turcească, folosită de Forțele Aeriene Ucrainene. O astfel de aeronava poate ajunge pana la 700 de kilograme.

Epava a fost preluată de Forțele Aeriene Române pentru a fi identificată. Autoritățile vor cerceta cum a ajuns aceasta în apele teritoriale ale României. Sunt desfășurate, în acest moment, procedurile legale pentru a fi notificate autoritățile ucrainene cu privire la această situație. Cel mai probabil, epava le va fi înapoiată ucrainenilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Epavă a unei drone Bayraktar a Armatei Ucrainei, găsită între Sulina și Sfântul Gheorghe. Autoritățile vor să afle cum a ajuns în apele teritoriale ale României