Antena Meniu Search
x

Este ALARMANT! Epidemia de Ebola se extinde mult prea rapid

Organizaţia Medecins sans frontieres (MSF), avertizează că epidemia de febră hemoragică Ebola din Africa de Vest se extinde, iar situaţia se deteriorează mai rapid decât capacitatea medicilor de a-i face faţă.

 Organizaţia Medecins sans frontieres (MSF), avertizează că epidemia de febră hemoragică Ebola din Africa de Vest se extinde, iar situaţia se deteriorează mai rapid decât capacitatea medicilor de a-i face faţă. Declaraţie a fost făcută de Joanne Liu, directoarea MSF şi  vine după o vizită de zece zile în zona afectată.

"Avem o lipsă totală de infrastructuri", a afirmat ea, apreciind că "dacă nu se stabilizează situaţia în Liberia, nu se va stabiliza niciodată regiunea". Epidemia de Ebola din Africa de Vest va dura cel puţin şase luni, a adăugat Liu.

"Nu am mai văzut niciodată aşa ceva. Trebuie să elaborăm o nouă strategie, Ebola nu se mai limitează la câteva sate, ea se propagă într-un oraş cu 1,3 milioane de locuitori, Monrovia", a explicat directoarea MSF, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

Ea a adăugat că există în prezent "un climat de teamă generală, ca pe timp de război", în regiunea afectată de la frontierele statelor Guineea, Sierra Leone şi Liberia. "Teama nu este cel mai bun comportament", a precizat Joanne Liu.

"Oamenii nu au încredere în centrele de sănătate. Capacităţile de monitorizare a celor care intră în contact cu bolnavii sunt insuficiente", a afirmat ea. Liu a dat exemplul localităţii Kailahun, din Sierra Leone, unde trebuie monitorizate 2.000 de persoane care au intrat în contact cu bolnavi de Ebola, în timp ce personalul nu este suficient decât pentru a monitoriza 250.

Joanne Liu a făcut apel la o coordonare internaţionată sporită, sub egida Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). "Toate Guvernele trebuie să se mobilizeze. Trebuie să o facem acum dacă vrem să controlăm această epidemie", a mai spus directoarea MSF.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Este ALARMANT! Epidemia de Ebola se extinde mult prea rapid