Antena Meniu Search
x

Este mai GRAV decât fumatul! Se află pe locul 4 în topul cauzelor care duc la deces

Pare greu de crezut dar este cât se poate de adevărat şi chiar demonstrat de cercetători. Dacă lucraţi mult la birou sunteţi vizaţi de pericol.

 Pare greu de crezut dar este cât se poate de adevărat şi chiar demonstrat de cercetători. Dacă lucraţi mult la birou sunteţi vizaţi de pericol.

În ultimii ani s-au făcut mai multe studii în legătură cu statul jos la birou. Astfel, cercetătorii au descoperit că acest aspect mult mai nociv asupra sănătăţii chiar decât fumatul. Mai exact, statul la birou constant dublează riscul îmbolnăvirii de diabet.

Pe lângă asta, statul jos este asociat cu apariţia mai multor boli cardiace dar şi a problemelor cu rinichii, mai ales în cazul femeilor. Partea cea mai proastă este că statul la birou are aceleaşi efecte chiar dacă faceţi mişcare în timpul liber.

"Cei mai mulţi dintre oameni cred că este suficient să facă mişcare în fiecare zi. Însă cei care au un job sedentar sunt la risc. Atunci când stăm pe scaun pentru o perioadă lungă de timp, nivelul enzimelor din muşchi creşte, iar acest lucru duce şi la un nivel ridicat de zaharuri în sânge. Efectele se simt rapid, iar exerciţiile regulate nu te protejează", a explicat medicul Emma Wilmot de la Universitatea din Leicester, Marea Britanie.

Totuşi, speciaaliştii ne recomandă să facem cât mai multă mişcare pentru a ne recăpată mobilitatea încheieturilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Este mai GRAV decât fumatul! Se află pe locul 4 în topul cauzelor care duc la deces