Antena Meniu Search
x

Eurovision 2023, prima semifinală. Moldova a intrat în marea finală a concursului din 13 mai

Prima semifinală a Eurovision 2023, concurs ce se ține în acest an în Liverpool, Marea Britanie, a avut loc marți seara, unde pe scenă au urcat Norvegia, Malta, Serbia, Letonia, Portugalia, Irlanda, Croaţia, Elveţia, Israel, Moldova, Suedia, Azerbaijan, Cehia, Olanda şi Finlanda, iar reprezentanţii acestor țări s-au bătut pentru a obţine un loc în finala care va avea loc sâmbătă, 13 mai. 

de Redactia Observator

la 10.05.2023, 00:10

Eurovision 2023, prima semifinală - Profimedia

S-au calificat: Croația, Moldova, Elveția, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia, Norvegia.

În acest an sunt și două premiere: Pentru prima dată în istorie, în semifinale a fost scos juriul de specialitate. Cele 10 țări calificate au fost alese exclusiv de votul telespectatorilor. O a doua premieră, în afară de locuitorii acestor țări, în această semifinală au votat și fanii Eurovision din Franţa, Germania şi Italia, la care se va adăuga şi votul online dat de Rest of the World. Acesta din urmă reprezintă o noutate a Regulamentului din acest an, prin care se oferă posibilitatea ca fanii aflați în țări neparticipante la Eurovision 2023 să poată vota prin aplicația www.esc.vote.

România, cotată cu a 36-a șansă de câștig

România este cotată cu a 36-a șansă de câștig, dintr-un total de 37 de țări participante, potrivit caselor de pariuri. Primul loc în preferințe îl ocupă Suedia, reprezentată de Loreen, cântăreața care în 2012 a câștigat ediția Eurovision de la Baku, tot pentru țara sa, cu piesa Euphoria. Finlanda și Franța sunt următoarele clasate, potrivit caselor de pariuri.

Eurovision 2023 a stârnit și nemulțumiri, după ce accesul presei la repetiții a fost interzis. Din acest motiv, unele țări au anunțat ca ar putea boicota ediția din acest an.

Reprezentantul României va apărea în cea de-a doua semifinală de la Liverpool, din 11 mai. Theodor Andrei a câștigat Selecția Națională Eurovision România 2023 în 11 februarie, fiind desemnat prin votul exclusiv al publicului să reprezinte țara noastră la Eurovision Song Contest de la Liverpool, cu piesa sa "D.G.T. (Off and on)". Artistul va intra în concurs din poziția a treia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Eurovision 2023, prima semifinală. Moldova a intrat în marea finală a concursului din 13 mai