Antena Meniu Search
x

Evacuare de urgenţă! Peste 70.000 de oameni nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, după o descoperire şocantă

Până la 70.000 de oameni au primit ordin de evacuare din locuinţele lor din Frankfurt, după ce o bombă neexplodată din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită în oraşul german, relatează The Guardian.

Până la 70.000 de oameni au primit ordin de evacuare din locuinţele lor din Frankfurt, după ce o bombă neexplodată din Al Doilea Război Mondial a fost descoperită în oraşul german, relatează The Guardian.

Operaţiunea urmează să aibă loc duminică şi este una dintre cele mai ample organizate vreodată în ţară. Va permite dezamorsarea în sigurană a bombei britanice de 1.400 de kilograme, numită de presa germană, în timpul războiului, “Wohnblockknacker” (distrugătorul de cartiere), pentru că putea distruge străzi întregi.

Bomba neexplodată a fost descoperită marţi, în timpul unor lucrări de construcţie în apropiere de campusul Wstend al Universităţii Goethe, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Ofiţerii păzesc zona şi, în prezent, nu există niciun pericol, au dat asigurări autorităţile.

Poliţia a precizat că bomba este model HC4000. Iniţialele vin de la “High Capacity” (capacitate mare), iar 4.000 ar fi trebuit să reprezinte greutatea în livre. Cu toate acestea, cantitatea totală de explozibili din bombă este de aproximativ 3.000 de livre, adică aproape 1.400 de kilograme.

“Din cauza mărimii mari a bombei, măsuri extinse de evacuare trebuie implementate”, a explicat poliţia.

Strada Wismarer, unde a fost găsită bomba, se află în apropiere de centrul oraşului şi la 2,5 kilometri nord de zona comercială Zeil.

La peste 70 de ani de la încheierea războiului, bombe neexplodate sunt găsite adesea în Germania – moşteniri ale campaniilor intense de bombardare lansate de forţele aliate.

Una dintre cele mai ample evacuări a avut loc de Crăciun, când o bombă britanică neexplodată a dus la evacuarea a 54.000 de persoane, în oraşul Augsburg, din sudul ţării.

Alţi 50.000 de oameni au fost evacuaţia la Hanovra, în mai, pentru dezamorsarea mai multor bombe.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Evacuare de urgenţă! Peste 70.000 de oameni nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, după o descoperire şocantă