Antena Meniu Search
x

Examenul de Bacalaureat a apărut pentru prima dată în Franța lui Napoleon!

În martie 1808, decretul semnat de către Napoleon Bonaparte consfințea apariția examenului de Bacalaureat, ceea ce reprezintă începutul învățământului modern francez

În martie 1808, decretul semnat de către Napoleon Bonaparte consfințea apariția examenului de Bacalaureat, ceea ce reprezintă începutul învățământului modern francez.  

Examenul care scoate peri albi tuturor elevilor care au absolvit douăsprezece clase are o istorie pe cât de interesantă, pe atât de îndepărtată. La începutul anilor 1800, Napoleon Bonaparte semna un decret care avea să schimbe definitv istoria învățământului francez și european.

Mare reformator, primul împărat al Franței a pus bazele a ceea ce a vea să fie, pentru români, examenul de maturitate, însă un veac de ani mai târziu. 

Etimologia cuvântului Bacalaureat este foarte interesantă, însemnând „tânărul care vrea să devină cavaler”. Primul examen a fost organizat în 1809, iar în România apare la 1925 după ce Dr. Constantin Angelescu, în calitatea sa de Ministru al Instrucțiunii Publice, a hotărât ca elevii de liceu să suțină o testare la finele anilor de studii.

Ca și în timpurile noastre, Bacalaureatul era foarte greu de depășit, elevii botezându-l examenul de maturitate!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Examenul de Bacalaureat a apărut pentru prima dată în Franța lui Napoleon!