Antena Meniu Search
x

Video Exerciţii impresionante la malul mări. Scafandri din 6 judeţe se antrenează pentru a salva vieţi în sezonul estival

Exerciţii impresionante la malul mării. Scafandrii din 6 judeţe se antrenează în aceste zile în zona digului de pe plaja Modern. Pentru că vorbim despre misiuni extrem de dificile, salvatorii au nevoie de ore întregi de antrenamente în fiecare an. Rezultatul merită însă: doar anul trecut, 48 de turişti s-au întors acasă vii şi nevătămaţi datorită lor.

Cristina Niță
de Cristina Niță

la 23.04.2024, 21:14

Vezi și

Cei 16 scafandri veniţi din 6 judeţe s-au scufundat până la 30 de metri adâncime în Marea Neagră. Pregătirea de astăzi nu a fost uşoară, dar face parte din antrenamentul specificl al salvatorilor pentru sezonul estival. "Efectuăm antrenamentul pentru perfecţionarea deprinderilor în activitatea de scufundare, toate metodele de căutare", a declarat Marian Ciulei, şeful scafandrilor ISU Dobrogea.

Anul trecut, 48 de turişti au supravieţuit datorită lor dintre care 9 copii

Misiunile scafandrilor sunt dificile, însă necesare pentru ca militarii să poată interveni prompt şi optim, în orice fel de apă. Mihai este scafandru de 6 ani şi a venit tocmai din Prahova pentru a se antrena. Deşi rareori intervine în mediul marin, exerciţiile de astăzi îl ajută atunci când are misiuni pe ape curgătoare sau lacuri. "Vizibilitatea este foarte proastă. De obicei, de cele mai multe ori ne desfăşurăm activitaea cu zero vizibilitate. Cum nu se aude nimic, totul se desfăşoară pe pipăite", a declarat Mihai Radu, scafandru ISU Prahova.

Pe litoral însă, curenţii puternici reprezintă principalul pericol. "Curenţii sunt mult mai puternici odată cu mărirea plajei", a declarat Marian Ciulei, şeful scafandrilor ISU Dobrogea. "La Eforie Sud, digurile au fost foarte bine făcute şi valurile nu ajung la mal foarte puternic. În schimb, la Eforie Nord se formează nişte curenţi foarte puternici", a declarat Gheorghe Cuculescu, ISU Dobrogea. Mulţi scafandri din teritoriu ajung pe litoral în timpul verii. Intervenţiile lor salvează, de cele mai multe ori, vieţi. Anul trecut, 48 de turişti au supravieţuit datorită lor dintre care 9 copii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Exerciţii impresionante la malul mări. Scafandri din 6 judeţe se antrenează pentru a salva vieţi în sezonul estival