Antena Meniu Search
x

Video Exerciţiu militar aerian, desfăşurat de NATO în România. Scenariul a simulat un atac al avioanelor

Un exerciţiu militar a fost desfăşurat în România de Alianţa Nord-Atlantică: s-a testat apărarea antiaeriană şi antirachetă. Mai exact, a fost respins un atac al avioanelor de luptă deasupra Mării Negre. 

De Redactia Observator la 24.11.2022, 21:05
Vezi și

Scenariul a vizat un atac aerian, lansat de supersonice, asupra României. Avioanele inamice au decolat din Marea Mediterană, de pe portavionul Charles de Gaulle, poziţionat în dreptul oraşului Marsilia. Au traversat o parte a Europei şi au ajuns în spaţiul aerian al României, prin Marea Neagră, în zona platformelor petroliere. Imediat, acestea au fost interceptate de sistemul antiaerian şi antirachetă Mamba, poziţionat din luna mai a acestui an la Capul Midia, în Năvodari.

Mamba este conceput pentru a proteja câmpul de luptă, aeroporturile și porturile. Este capabil să intercepteze rachete de croazieră, avioane, drone sau rachete balistice, aflate la peste 20 de kilometri înălţime.

Ce avioane au luat parte la exerciţiu

"Inamicii" au fost supersonice de luptă F-16, Eurofighter Typhoon, avioane Growler concepute pentru războaie electronice şi avioane de luptă multirol - Dassault Rafale. Rafale este un avion de vânătoare şi bombardament, produs în Franţa, care atinge de trei ori viteza sunetului şi poate transporta până la 10 tone de armament.

Exerciţiul a fost efectuat la o săptămână de când o rachetă a căzut pe teritoriul Poloniei, aproape de graniţa cu Ucraina, şi a ucis doi oameni.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Exerciţiu militar aerian, desfăşurat de NATO în România. Scenariul a simulat un atac al avioanelor