Antena Meniu Search
x

Video Experiment făcut de un agent de poliţie: Alimentele care te pot face pieton pentru câteva luni

Un pahar de...socată vă poate lăsa pieton. O arată un experiment făcut chiar de un agent de poliţie din România. Şi nu este singurul aliment care poate da peste cap etilotestul agenţilor rutieri. 

de Redactia Observator

la 16.06.2023, 09:09

Vezi și

Poliţist: O să facem experimentul cu aparatul alcooltest să vedem dacă iese pozitiv dacă ai băut un pahar de socată. Socata are deja 3 zile de când am stors-o şi a mai stat vreo 3 zile la fermentat.

Un fost poliţist rutier, acum agent de ordine publică la IPJ Bihor, a făcut un experiment inedit. E riscant să bei socată la volan?

Alimentele care te pot face pieton pentru câteva luni

Poliţist: Flori de soc, apa şi lămâie. Sigur nu conţine alcool. 0,25 , frate... Rămâneam fără permisul de conducere. Contravenţie, amendă 1350 lei.

Pe acelaşi subiect

După 5 minute agentul repetă experimentul.

Poliţist: Zero...Explicaţia este simplă...

Tavi Perţea, IPJ Bihor: Acel alcool a rămas în gură iar eu am suflat în aparatul alcooltest. Putem să conducem În siguranţă după câteva minute. Oamenii să aştepte cel puţin 30 de minute, o oră, după ce consumă alimente care conţin alcool. 

Aşadar un pahar de socată băut înainte de te urca la volan te poate lăsa pieton. Ce se întâmplă dacă mănânci o îngheţată cu cremă de wiskey?

Tavi Perţea, IPJ Bihor: Aşa arată produsul finit...0,22. Mult. Contravenţie, rămâneam fără permis.

Singura şansă a şoferilor pentru a scăpa de sancţiuni în aceste cazuri este să ceară probă de sânge.

Tavi Perţea, IPJ Bihor: Retestarea este interzisă. Sunt foarte multe şiretlicuri făcute de unii şoferi rău intenţionaţi. Nu aplicăm sancţiune contravenţională până când nu vin rezultatele de la sânge.

Experimentul agentului a stârnit agitaţie printre şoferi. Îngheţata cu lichior şi socata sunt doar două exemple. Au fost cazuri în care apa de gură sau bomboanele cu coniac au tras pe dreapta şoferii pentru luni. În urmă cu doi ani o şoferiţă care circula pe autostrada Deva-Sibiu a dat în judecată poliţia după ce a fost prinsă la volan cu o alcoolemie de 0.05 la mie. Instanţa a hotărât că de vină a fost sucul de afine pe care îl băuse cu câteva minute îniante de a fi oprită de poliţişti.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Experiment făcut de un agent de poliţie: Alimentele care te pot face pieton pentru câteva luni