Antena Meniu Search
x

Explozie violentă într-un bloc din Galaţi, cinci victime şi zeci de persoane evacuate

O explozie devastatoare a avut loc într-un bloc din Galaţi. Din primele date, totul ar fi pornit de la o acumulare de gaze. Sunt imagini cum rar am mai văzut.

de Adrian Obreja

la 29.10.2020, 14:25

Vezi și
  • Zeci de oameni au fost evacuaţi.
  • Una dintre ele este în stare foarte gravă.

Deflagraţia a spulberat geamurile apartamentelor pe o rază de cel puţin 50 de metri, iar maşinile parcate lângă bloc au fost avariate. Zeci de oameni au fost evacuaţi. Până în acest moment, sunt cinci victime, iar una dintre ele este în stare foarte gravă.

Explozia s-a produs cu puţin timp înainte de ora 8 la parterul unui bloc cu patru etaje din centrul orașului. 

Martor: Veneam cu maşina dinspre biserică şi în momentul în care am ajuns în dreptul blocului s-a produs deflagraţia la parter, a sărit sticlă de jur împrejur, am dat înapoi, era un rănit la parter îl scoseseră pe geamul de la parter. 

Deflagraţia a fost atât de violentă, încât a distrus aproape toate apartamentele din bloc. Maşinile parcate pe stradă au fost şi ele afectate, iar geamurile altor blocuri din apropiere s-au spart. 

Martor: Uşile sparte, uşa de la intrare spartă, nu mai puteam să deschid uşile că se blocaseră de ce-a căzut, deci e ceva.

Eugen Chiriţă purtător de cuvânt ISU Galaţi: Au fost afectate mai multe apartamente din acel bloc şi din zonă. Explozia a fost destul de puternică, cel puţin apartamentul unde s-a produs deflagraţia este devastat. Elementele de structură, tavanul apartamentului şi celelalte obiecte de mobilier sunt distruse aproape în totalitate. 

30 de locatari au reuşit să iasă singuri din case. Ceilalţi au fost evacuaţi de salvatori. 

Eugen Hristache prefectul judeţului Galaţi: Din păcate avem şi cinci victime din care una în stare gravă cu arsuri pe 50% din suprafaţa corpului. Avem şi 21 de evacuaţi, 7 persoane în vârstă, 3 copii şi 11 adulţi.

Blocul urmează acum să fie expertizat pentru a se stabili dacă structura de rezistenţă a fost afectată. 

Eugen Chiriţă purtător de cuvânt ISU Galaţi: Specialiştii de la Inspecţia de stat in construcţii după cum vă spuneam, vor evalua dacă persoanele evacuate se pot întoarce în apartamente sau nu.

Din primele date, cauza dezastrului ar fi o acumulare de gaze scăpate de la centrala termică a unui apartament. 

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Explozie violentă într-un bloc din Galaţi, cinci victime şi zeci de persoane evacuate